Park Selwerd veranderd in Scheveningse stranden

Vanaf 1 oktober is de gemeente Groningen begonnen met de herinriching Park Selwerd, waar we u regelmatig verslag van doen en waar de stadsecoloog nog steeds niets van zich heeft laten horen en wat beschamend te noemen is., immers wat is het leuk om burgers te betrekken en toelichtingen op de plannen geven zodat meer inzicht in de plannen wordt verkregen. Veranderingen door een politieke wens en niet iets waar de bewoners het nut van inzien. De gemeente Groningen, de informatie is niet compleet, meldt in haar berichtgeving dat bewoners bij de plannen betrokken zijn en het enige wat wij in bezit hebben is een concept indeling van de herinrichting van het park.

De plannen zijn ontworpen door mensen die we anders niet in het park aantreffen en het raakt mensen dat, in een tijd waar we zuinig op ons geld moeten zijn, plannen uitgevoerd worden waar het merendeel van de bezoekers van het park het nut niet van inzien.

Dit is niet onze mening, maar een vertaling van de vele interviews van de bezoekers van het park. Zelf gaat het ons ook van het hart dat een ruimtelijk park binnen de compacte wijken, veranderingen ondergaat tot een compact park waar men van alles wil maar het resultaat er niet naar zal zijn en waar van burgerparticipatie nauwelijks sprake van geweest is. Groen Linkse plannen kosten geld, doen ons geloven in natuurverbetering, maar ons ruimtelijk park is een verarming tussen de wijken Selwerd en Paddepoel.

We blijven het volgen en alle artikelen over dit onderwerp zijn te vinden onder de rubriek Park Selwerd onder Selwerd. Alle foto’s over de herinrichting van het park: klik hier

Één reactie op “Park Selwerd veranderd in Scheveningse stranden

  1. Bewoners ?????????????????? wie zijn dat? Misschien alleen uit Selwerd???? die je niet in het park aantreft of maar heel weinig. Morgensterlaan en omgeving , hoort ook bij Selwerd en ,wij bewoners, weten nergens wat van , alleen het zicht erop en nu maar afvragen wat ze toch allemaal aan het vernielen zijn, niet wetend dat dit om herinrichting gaat. Waarom niet even een berichtgeving en alleen maar afgaan op een stuk in de krant., aannemend dat iedereen dat leest. Niet dus. Dus mensen van dit project, laat ons even wat meer weten en wat inspraak hebben met de omgeving waarvan al die oudere mensen d,ie graag naar het park willen, , waar voor hen ook plaats is. (Meer bankjes).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *