Aanpassing gasbesluit na aardbeving Ten Boer en Stad

De Statenfractie van GroenLinks wil dat Minister Kamp de stevige aardbeving in Ten Boer, voelbaar in de stad, meeneemt in het besluit rond de aardgaswinning. In en om de stad was men al langere tijd bezorgd over de verschuiving van de aardbevingen naar het zuidwestelijke deel van het Groningenveld.

Minister Kamp gaf eerder aan het voorzorgsprincipe niet te willen hanteren en de productie slechts lokaal te willen verminderen. De totale productie bleef gelijk. Het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen om de productie van aardgas drastisch te beperken werd niet overgenomen met het  argument dat een verschuiving van de aardbevingen richting stad en Hoogezand niet bewezen is. Sinds januari nam het aantal  aardbevingen in en rond Hoogezand, Harkstede en Froombosch al toe, maar dat leidde niet tot aanpassingen in het gasbesluit.

Statenlid Nienke Homan van GroenLinks: ‘Hoeveel bewijs heeft Minister Kamp of de NAM nog nodig? GroenLinks ziet graag dat Minister Kamp deze aardbeving meeneemt in zijn overwegingen en nu tot een echt wijs besluit komt.”

 

 

2 gedachten over “Aanpassing gasbesluit na aardbeving Ten Boer en Stad

  1. Er moeten eerst ernstige ongelukken gebeuren voordat wij serieus genomen worden.
    De provincie Groningen is het afvoerputje van Nederland.
    Ik zat op de bank ten tijde van de aardbeving, het was alsof iemand een harde trap tegen de bank gaf, zo strek schudde het.
    Ik woon in Paddepoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *