Andres Serrano Expositie America & Trump in Forum Groningen

In 2024 vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats. In Groningen een markering in Forum Groningen die deze politieke strijd met een expositie van het werk van de Amerikaanse kunstenaar Andres Serrano, met een hoofdrol voor de presidentskandidaat waarop alle ogen gericht zijn: Donald Trump.

De komende maanden zijn we opnieuw getuige van de aloude strijd tussen de Republikeinen en de Democraten. Hierin speelt uitdager Donald Trump ongetwijfeld de hoofdrol.

Met deze expositie richt Forum Groningen daarom de blik op de Verenigde Staten. Wat ‘Amerika’ besluit, bepaalt immers sinds jaar en dag wereldwijd de koers. Daarnaast laten Trumps populistische stijl en America First-politiek mondiaal duidelijk hun sporen na: in onze Tweede Kamer klinkt inmiddels ‘fake news’, ‘verkiezingsfraude’ en ‘Nederland op één’. De vragen die Andres Serrano (New York, 1950) met zijn werk stelt, gaan daarom ook ons indirect aan.

De expositie America & Trump by Andres Serrano is van zaterdag 23 maart tot en met 5 november 2024 in het Forum te zien

In 1997 veroorzaakte de tentoonstelling ‘The History of Sex’ van de Amerikaanse fotograaf Andres Serrano in het Groninger Museum grote ophef. Vooral de zogenaamde ‘plasseksfoto’ hield de gemoederen weken bezig.   

Werd onze bevriende staatshoofd de afgelopen dagen in Groningen naar waarheid toegetakeld?

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *