Bert Kamstra Lid in de Orde van Oranje Nassau

steden nederland, groningen, centrumBert Kamstra uit Selwerd ontving vanmorgen van burgemeester Peter den Oudsten een koninklijke onderscheiding.

De heer Kamstra betekent sinds 1986 veel voor de voetbalsport in het algemeen en voor de Scheidsrechtersvereniging Groningen en omstreken in het bijzonder. Hij was actief als jeugdleider bij de voetbalvereniging Groninger Boys en is actief als scheidsrechter voor de KNVB. Hij deed dat geruime tijd op het hoogste amateurniveau. Ook toen hij na ernstige gezondheidsproblemen een stapje terug moest doen bleef hij met evenveel enthousiasme zijn wedstrijden fluiten.

Bert Kamstra is altijd bereid om belangeloos zijn handen uit de mouwen te steken en is een trouw en actief deelnemer aan de trainingen en clubactiviteiten van de Scheidsrechtersvereniging. Van 1992 tot 2010 was hij bestuurslid met de portefeuille Interne Organisatie. Daarnaast was hij van 1995 tot 2009 lid van de technische commissie. Ook was hij jarenlang (onbezoldigd) invaller voor trainingen. In 2011 werd hij één van de vaste trainers.

Kamstra maakt sinds midden jaren negentig deel uit van de redactiecommissie van de Aftrap en zorgt ervoor dat het verenigingsblad bij de leden in de bus valt.

steden nederland, groningen, centrumIn 2010 werd Bert Kamstra voor zijn verdiensten voor de Scheidsrechtersvereniging benoemd tot lid van verdienste. Daarnaast is hij door de landelijke COVS-organisatie onderscheiden met de zilveren speld.

Kamstra organiseert jaarlijks een groot voetbaltoernooi op Terschelling, waar hij ook de nodige wedstrijden fluit en hij is vaste scheidsrechter bij het groots opgezette jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi in de gemeente Bedum.

In het dagelijks leven is Bert Kamstra werkzaam bij de Bode- en Conciërgedienst van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen, het hart van de universiteit. Hij doet dit op een wijze die uitstijgt boven hetgeen men mag verwachten en zonder dat er extra beloning tegenover staat. Hij neemt actief deel aan de vele activiteiten voor personeel en studenten en neemt al jaren de organisatie van de Groningse delegatie voor de landelijke jaarlijkse Pedellendag voor zijn rekening. Daarnaast zorgt de heer Kamstra al jarenlang in eigen tijd voor de organisatie en coördinatie met betrekking tot de kranslegging namens de RUG door de rector magnificus bij de dodenherdenking op 4 mei.

Alle foto’s van de lintjesregen: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *