Bijzonder werk van dichter/kunstenaar Lucebert in Groninger Museum

Lucebert (Amsterdam 1924- 1994 Alkmaar) Vrede is eten met muziek, 1985 Acrylverf, multiplex H.N. Werkman College Groningen

Lucebert (Amsterdam 1924- 1994 Alkmaar)
Vrede is eten met muziek, 1985
Acrylverf, multiplex
H.N. Werkman College Groningen

In het Groninger Museum is tot en met 14 september 2014 een bijzonder werk van de dichter/kunstenaar Lucebert te zien. Lucebert schilderde dit werk in 1985 speciaal voor de kantine van het H.N. Werkman College, een school voor voortgezet onderwijs, aan de Melisseweg in Groningen. Hij schreef er ook een gedicht bij waarin hij verwoordde waarom het goed is om samen te eten en te drinken bij vrolijke muziek.

Echter, na jarenlange blootstelling aan etende en drinkende scholieren, was het werk aan een opknapbeurt toe. Een aantal oud-docenten van het Werkmancollege bundelde zijn krachten en zamelde geld bijeen zodat het werk kon worden gerestaureerd. Na de renovatie van het H.N. Werkman College in het centrum van de stad, zal Vrede is eten met muziek daar een permanente plek krijgen in de mediatheek. In de tussentijd kunnen de bezoekers van het Groninger Museum genieten van het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *