Bisschop Bekkerschool presenteert provinciaal jeugdjournaal

groningen-paddepoel-siriusstraat-dalton bisschop bekkersschool-1Leerlingen van de Bisschop Bekkerschool uit Groningen hebben op donderdag 23 juni het provinciaal jeugdjournaal over energie gepresenteerd. De première in het provinciehuis werd bijgewoond door gedeputeerde Nienke Homan, de Statenleden Arjen Nolles, Sander Claassen en Robert de Witt en provinciemedewerkers. Het is de tweede keer dat de Bisschop Bekkersschool naar het provinciehuis komt om het journaal te presenteren.

Duurzame energie

In het jeugdjournaal is terug te zien hoe de leerlingen zich hebben beziggehouden hebben met duurzame energie. Zo hebben ze een duurzame Brede School in Joure bezocht, een windmolenpark in Delfzijl en het innovatieve bedrijf DCP in Ter Apel. Het provinciale jeugdjournaal is tegelijkertijd de inzending voor Energy Challenges, de scholencompetitie waaraan de Bisschop Bekkersschool – ‘als het Bekteam’ – deelneemt. De finale van Energy Challenges vindt plaats op vrijdag 24 april, tijdens het TransFuture Festival.

 

Jongeren

De provincie vindt het belangrijk jongeren te betrekken bij provinciale vraagstukken en ons beleid beter af te stemmen op wat jongeren vinden en willen. Hierbij maken we vooral gebruik van ons Trendteam, een groep van zo’n 30 jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar uit de hele provincie. Daarnaast organiseren we het hele jaar door activiteiten om met jongeren in contact te komen. Het provinciaal jeugdjournaal is een van onze eerste initiatieven met basisscholen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.