Bisschop Bekkersschool presenteert provinciaal jeugdjournaal

jeugdjournaal bisschop bekkersschoolDe provincie was aangenaam verrast door het Provinciaal Jeugdjournaal dat groep 8 van de Bisschop Bekkersschool uit de Groninger wijk Paddepoel op 17 juni in de Statenzaal presenteerde. In het journaal komen verschillende provinciale thema’s terug, zoals energiebesparing, natuur en aardbevingen. De leerlingen werden gefeliciteerd door commissaris van de Koning Max van den Berg.

Energy Challenges

De deelname aan Energy Challenges vormt een belangrijk onderdeel van het journaal. De school doet dit jaar voor de tweede keer mee aan deze energiebesparingswedstrijd onder basisscholen en middelbare scholen. Het journaal brengt onder meer het bezoek van groep 8 aan ouderen in woonzorgcentrum Bernlef in beeld, om hen bewust te maken van het belang van energiebesparing. De provincie ondersteunt Energy Challenges met een financiële bijdrage en de inzet van jongeren.

Andere thema’s

Een ander item in het journaal is de excursie van de kinderen naar het Zuidlaardermeergebied, onder begeleiding van een groene inspecteur van de provincie Groningen. Ze leerden daar onder andere ook hoe een visvriendelijke vijzel, een soort mega-kurkentrekker, ervoor zorgt dat vissen veilig in het gebied worden over gezet. Daarnaast is er in het journaal aandacht voor het bezoek aan de Prinses Beatrixschool in Loppersum, die te kampen heeft met aardbevingsschade.

Hulp van OOG TV

Bij de productie van het jeugdjournaal heeft de Bisschop bekkersschool hulp gekregen van OOG TV. De zender heeft onder meer advies gegeven over het camerwerk en interviewtechnieken. Het journaal bestaat uit een twee delen:

Deel 1:

Deel 2:

 

Jongeren betrekken

We vinden het belangrijk jongeren te betrekken bij provinciale vraagstukken en ons beleid beter af te stemmen op wat jongeren vinden en willen. Hierbij maken we vooral gebruik van ons Trendteam, een groep van zo’n 30 jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar uit de hele provincie. Daarnaast organiseren we het hele jaar door activiteiten om met jongeren in contact te komen. Het Provinciaal Jeugdjournaal is een van onze eerste initiatieven met basisscholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *