Café Goudvink is Welzijn Nieuwe Stijl

groningen-vinkhuizen-goudlaan-goudvinkWekelijks berichten wij u over het lunchen in de Goudvink aan de Goudlaan in de Groninger wijk Vinkhuizen. Hier is recentelijk een lunch café gestart volgens het principe van Welzijn Nieuwe Stijl. “Lunch om de Hoek” draait volledig met behulp van vrijwilligers van management tot kasbeheer en schoonmaak.

 

Er zijn slechts drie professionele organisaties op de achtergrond die ook de initiatiefnemers van Lunch om de Hoek zijn  te weten: Stichting Sociaal Buurtbeheer, Nijestee en Dignis/Lentis.

De doelstelling is dat zodra de organisatie stabiel is clienten van de Novo, de Zijlen en Lentis als vrijwilligers aan kunnen sluiten. Lunch om de Hoek is low budget en moet kostend dekkend en budget neutraal gaan draaien. Het enige wat is aangevraagd is een kleine startsubsidie bij Goed Idee en NLA voor aanschaf materialen, inrichting en scholing. Daarnaast proberen we met behulp van organisaties die maatschappelijk ondernemen de openbare ruimte op te knappen bijvoorbeeld door op 15 maart mee te doen aan NL Doet de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

In Lunch op de Hoek wordt elke woensdag van 12.00 uur-13.30 uur een lunch geserveerd voor 3,00 euro per persoon. Heeft u ook zin om te komen, de sfeer eens proeven of wil je eens een keer een lunch vergadering op woensdag geef je dan op bij:
Carlos 06-44839521 en er is gratis WIFI.

PS. Mocht u zin hebben om mee te doen om de openbare ruimte van de Goudvink mee op te knappen geef u dan op bij NL Doet, alles is mogelijk, meehelpen  van een uurtje tot een hele dag. Vele handen maken licht werk! De openbare ruimte van de Goudvink wordt veel gebruikt door wijkbewoners, zij organiseren o.a. elke woensdag een eigen koffieochtend, maatschappelijk betrokken ondernemers zoals b.v. Resto van Harte en door ouderenzorg zoals Dignis. NL Doet 15 maart tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Meld u hier aan: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *