De Leeuw als een koele kikker vanaf de stip: 2-2 | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)En weer was Michael de Leeuw eens goud waard voor FC Groningen. In blessuretijd verzilverde hij een strafschop en bezorgde zijn club daarmee een punt (2-2) tijdens een moeilijk avondje NAC in Breda.

Door de afwezigheid van Tjarron Chery mocht Michael de Leeuw als basisspeler laten zien dat hij zich de laatste tijd terecht verongelijkt voelt als wisselspeler.
Hij had al even aangegeven naar een andere club uit te kijken als de situatie voor hem niet zou veranderen. Maar de meest waardevolle speler van het vorige seizoen was ook zaterdagavond weer goud waard voor de Trots van het Noorden.
Met zichtbaar veel zelfvertrouwen stapte De Leeuw naar de strafschopstip om in blessuretijd een 2-1 achterstand om te zetten in een remise. Met een trap uit het boekje verdween de bal in de kruising en vierde FC Groningen het punt als een overwinning.
Door het punt bleef een ongeslagen reeks van zeven competitiewedstrijden intact. Daar zag het er in het begin van het duel niet naar uit. NAC toonde namelijk veel meer wil om te winnen dan de Groningers die met te weinig creativiteit en onnauwkeurige passes weinig klaarspeelden. De arme Zivkovic kreeg amper bruikbare ballen van de vleugels Kostic en Kirm, die deze keer onder de maat speelden.
Is FC Groningen in de eigen Euroborg moeilijk te verslaan, datzelfde geldt voor NAC in Breda. De Brabanders hadden hun laatste vier thuiswedstrijden gewonnen en leken ook nu weer aan het langste eind te trekken. Een alles-of-niets tactiek van de noorderlingen resulteerde eerst in een treffer van Wijnaldum en zoals gezegd in een benutte strafschop van De Leeuw.
In de sociale media hadden enkele FC Groningen-fans tijdens de wedstrijd geen goed woord over voor hun favorieten, maar ze moeten beseffen dat hun club niet zomaar eventjes overeind blijft in Breda tegen een ploeg in vorm. Oke, Groningen voetbalde niet goed, maar de vechtlust in de slotfase was gewoon weer hartverwarmend. Toch?
Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *