De Riepe verkoopster Bozhanka Marinova niet meer welkom op winkelcentrum Paddepoel

steden nederland, groningen, paddepoelRegelmatig zien we haar staan op winkelcentrum Paddepoel om de Riepe aan ons aan te bieden. Vandaag voor het laatst, dit naar aanleiding van een besluit afgelopen maandag met de winkeliersvereniging. Haar naam is Bozhanka Marinova en is van Bulgaarse komaf. Verkopers die werken aan hun bestaan.  Riepe, een onderdeel van Werkpro. Vol trots afgelopen zaterdag nog even op de foto met Sinterklaas. Een treurige zaak waar gaat dit naar toe, wanneer we alles wat het een beetje moeilijk heeft uit het straatbeeld gaan weren. Het erge is dat de winkeliers deze mensen als een bedreiging zien voor hun commercie… is één van de gehoorde reacties.

De Riepe, het straatmagazine voor Groningen, Friesland en Drenthe, heeft een oplage van 16.000 per maand.

Over het geld dat omgaat achter de schermen van straatkranten verschijnen nogal eens negatieve verhalen. Riepe ontvangt geen subsidie,  ze bedruipen zichzelf geheel uit eigen omzet en met hulp van diverse vrijwilligers zoals schrijvers, columnisten en de businessclub. Dat ze geen winst maken wil niet zeggen dat er geen opbrengsten zijn. Verkopers verdienen hun eigen geld. Ze hebben een zinvolle dagbesteding  die bijdraagt aan het voorkomen van overlast op straat, en waarbij ze met mensen in contact komen.

Met de Riepe wil men de beeldvorming rondom daklozen bijstellen. Het verhaal achter de mensen laten zien en deze mensen op weg helpen naar een beter bestaan.

9 gedachten over “De Riepe verkoopster Bozhanka Marinova niet meer welkom op winkelcentrum Paddepoel

 1. De winkeliersvereniging is bezig om winkelcentrum Paddepoel naar de kloten te helpen. (Als dit al niet gebeurd is).
  Winkeliers verplichten om op zondag geopend te zijn is niet van deze tijd maar ook niet van enkele jaren terug toen de handwerkzaak nog in winkelcentrum Paddepoel zat. (Die is er ook weggejaagd door de winkeliersvereniging omdat ze niet deden wat de winkeliersvereniging wilde dat ze deden.) Vroeger kwam ik graag in het winkelcentrum omdat het er gezellig was met niet van die grote zaken, nu zijn er grote zaken en de een na de ander gaat failliet en loopt het winkelcentrum ook leeg.

 2. Sorry hoor, maar al dit sentimentele gedoe word ik onpasselijk van.
  Deze mevrouw en een groot aantal landgenoten van haar, kapen ’s morgens de Riepe voor de neus van echte daklozen weg terwijl zij niet dakloos zijn en steken het geïnde geld zelf in de zak.
  Ik zie ze vaak met een hele groep ’s morgens uit een huis komen in Paddepoel zuid (ga geen straatnaam noemen) en van daaruit verspreiden ze zich over de stad.
  Zij blijft in de buurt (WC Paddepoel) de rest neemt de bus en gaat naar andere wijken en het centrum.
  Zeg nou zelf geachte lezer, wanneer heb je voor het laatst geen Bulgaar of Roemeen de Riepe zien verkopen?
  Ik al jaren niet meer.

  • Hoi Blaffertje (hoe kom je trouwens aan deze naam ?) , maar ik voel me duidelijk geroepen op jew commentaar te reageren .
   De Riepe is een krant voor daklozen én thuislozen . Zit een verschil in (zoek maar ff op via Google …)
   http://www.deriepe.nl/voor_winkeliers.aspx . Is er via deze link kontakt opgenomen met De Riepe om een klacht , vraag of wat anders bij de organisatie van de krant neer te leggen ? Wat waren de vragen/klachten en wat is daar uit gekomen ?
   Is er door jou al gekeken bij http://www.deriepe.nl/doelgroepen.aspx om wat nadere – en juiste – informatie te krijgen in plaats van je buitenlanderfobie (moeilijk woord , maar ik kan niet anders) te ventileren ?
   Misschien handig om in het vervolg eerst wat info te verzamelen voordat je beging met “blaffen”. Scheelt een boel .
   Enne , ik ben zelf een ex-dakloze . Heb in het verleden in Amersfoort ook met De Straatkrant langs de weg gestaan …

   • Ik heb geen “buitelanderfobie” zo als jij het noemt.
    Ik heb alleen een pest aan mensen die misbruik maken van anderen.
    Ik heb vaak genoeg een Riepe gekocht en ook zonder krant wel eens geld gegeven voor een kop koffie o.i.d. als ik niet genoeg contant had voor het krantje.
    Ik vind het een prima initiatief.

 3. Ik vind dit een zeer treurende zaak. Deze vrouw verkoopt al jaren bij paddepoel en dan haar nu zomaar wegsturen? Ze is niemand tot last en staat er ook niet voor niets. Ik vind het beschamend van het bestuur van paddepoel dat jullie zo met mensen omgaan. Nog even een reactie op blaffertje. Volgens mij weet jij niet hoe deze mensen in het buitenland leven, nog erger dan daklozen. Dus wees blij dat ze hier een dak boven hun hoofd hebben en niet allemaal het verkeerde pad op gaan. Ik vind het initiatief van werkpro / de riepe een goed voorbeeld voor andere stichtingen. Ik heb meerdere keren een krant van deze vrouw gekocht, en ik vind het jammer.

  • Hendrik bedankt voor je reaktie . Ben blij om te merken dat er meerderen zijn die denken zoals ik .
   Heb in mijn eerste reaktie (die van 5 december) een paar linkjes aangegeven . Over de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij De Riepe over een verkoper/verkoopster en over de werkwijze van de krantenverkopers : kranten kopen voor een bepaald bedrag en deze verkopen voor het aangegeven bedrag . Hieruit blijkt dat kreten als “De kranten wegkapen voor de echte daklozen” en “het geld in eigen zak steken” kant nog wal raken en duidelijk worden gehanteerd door “een blaffertje” dat niet gehinderd wordt door enige kennis van zaken !

 4. Is te erg voor woorden deze mensen doen geen vlieg kwaad laten ze gewoon hun werk doen en de winkelcentrum paddepoel wordt al door slechter er is meer kleding zaak dan gewone zaak waar je lekker kan lopen en snuffel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *