Één miljard van NAM als compensatie aardbevingen

groningen-politiek-werkbezoek cvdk groningen aan groningen-2Commissaris van de Koningin in Groningen Max van den Berg, wil minimaal een miljard euro van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ter compensatie van directe en indirecte schade door aardbevingen. Dat liet hij vrijdag weten voor de microfoon van de regionale zender RTV Noord.

De schade in Groningen als gevolg van de steeds sterker wordende bevingen vraagt volgens de commissaris om forse compensatie in de vorm van een fonds. Door het geld te investeren in onder meer woningen, scholen en openbare voorzieningen wil Van den Berg de leefbaarheid in Noordoost-Groningen versterken. Ook de waardedaling van woningen moet met geld uit het fonds worden gecompenseerd, zei hij. „Dit hoort bij de bedrijfskosten van de NAM.”

Het compensatiefonds moet bovenop de 100 miljoen euro komen die minister Kamp heeft toegezegd. Van den Berg liet eerder al weten hier geen genoegen mee te nemen en vond dat er meer geld nodig was om het vertrouwen te herstellen door te investeren in de Groningse economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *