Eén rijkdienst voor gaswinningseffecten

Dialoogtafel-3515Er komt één rijksdienst die de gevolgen van de aardbevingen door de gaswinning in Groningen gaat aanpakken. Dat is één van de uitkomsten uit het overleg met minister Kamp vandaag met de Groninger bestuurders. Nu gebeurt dat nog door de NAM die verantwoordelijk is voor de gaswinning. Ook is er nog sprake van ongelijkheid in de faciliteiten qua waardevermindering van woningen die voor negen gemeenten geldt maar niet daarbuiten. Deze ongelijkheid moet weggenomen worden aldus de bestuurders.

Dialoogtafel-3522Ook is een programma van eisen vastgesteld door Centrum Veilig Wonen die de eerstvolgende vergadering definitief vastgesteld gaat worden. Belangrijk is dat schademelder een zaakbegeleider toegewezen krijgt die de zorgen moet wegnemen omtrent schade, herstel en versterken en de waarde mindering moet gaan bepalen.
Het programma van eisen moet er toe leiden dat bewoners die schade melden worden ontzorgd, maximaal worden beschermd in hun rechten en de ruimte hebben om het proces in te richten zoals zij dat zelf willen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *