Elke zondag koopzondag en meer activiteiten

 en, centrumWe zullen echt alles uit de kast moeten halen om de consument de binnenstad in te lokken, schrijft voorzitter Jan Hakvoort van de CityClub op de site.

Het is bekend dat in andere steden waar de koopzondag structureel is ingevoerd  blijkt dat er sprake is van additionele omzetgroei en dat de werkgelegenheid toeneemt. In Groningen blijkt bij vijf bedrijven dit werkt biedt voor 350 mensen, meestal jonge mensen.

Alle argumenten zijn goed afgewogen en het zou goed zijn dat de gemeente Groningen snel besluit dat winkels iedere zondag open mogen, immers de consument moet weer terug naar de binnenstad van Groningen. Zeker nu het gedrag van de consument drastisch is veranderd en in alle drukte en hectiek de zondag de mogelijkheid moet bieden om samen wat te ondernemen.

Een van de argumenten daarvoor vormt het feit dat het consumentengedrag de afgelopen jaren ingrijpend is veranderd, bijvoorbeeld door internet. Zoals het was zal het nooit meer worden. Dat betekent dat je de consument zult moeten verleiden om naar de binnenstad te komen op de momenten dat die consument daar tijd voor heeft. Dat geldt zeker ook voor gezinnen waar ze het allemaal druk, druk, druk hebben en alleen op zondag nog tijd hebben om samen wat te ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *