Expositie project “Ik zie, ik zie…” in ’t Blauwbörgje

ik zie“Ik zie, ik zie… een prachtige oudere Italiaanse vrouw. Ouderdom in haar gezicht, maar jeugdigheid in haar haren. Een krachtige vrouw, die vol passie van het leven geniet. Ik maak kennis met een dubbelportret; helder, maar ook afwezig. Jeugdig, maar met tekenen van ouderdom. Wie is deze vrouw?”

Op 22 januari a.s. om 15.00 uur vindt de opening van de expositie “Ik zie, ik zie..”plaats in verpleeghuis ’t Blauwbörgje, Zonnelaan 8 te Groningen en hangt tot nader te bepalen datum in de hal van het verpleeghuis. Bezoekers worden verzocht zich te melden bij de receptie.

In september zijn studenten van Academie Minerva van start gegaan met het portretteren van een aantal cliënten van verpleeghuis ’t Blauwbörgje. De studenten zijn begeleid door beeldend kunstenaar Herman van Hoogdalem en het project is een onderzoekslijn van het lectoraat Image in Context van het Kenniscentrum Kunst en Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen. Dr. Anke Coumans is lector van Image in Context. Het betreft een onderwijs- en onderzoeksproject waarin studenten op zoek gaan naar context en betekenis van het portretteren van de dementerende medemens.

Het onderzoek gaat over het loslaten van het leven zoals het was en nieuwe vormen te aanvaarden zoals het nu is. De vaak emotionele ontmoetingen tussen portrettist en geportretteerde leverden beelden op die familie en professionele begeleiders raakten en verrasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *