FC Groningen verliest van FC Utrecht

fc groningen - fc utrecht 17-01-1FC Groningen is 2016 dramatisch begonnen. FC Utrecht had in de Euroborg geen kind aan de Groningers die chaotisch verdedigden: 1-4. Het enige lichtpuntje voor de Trots van het Noorden was de goal van de 20-jarige Alexander Sørloth die zijn debuut daarmee in elk geval enige glans gaf.

De fans in de Euroborg gingen er eens goed voor zitten. Hun ploeg had net een prima trainingskamp achter de rug in zonnige oorden, Michael de Leeuw is – vooralsnog – gebleven, de Noor Sørloth kreeg meteen een basisplaats in de spits en trainer Erwin van de Looi had het gouden idee om Maduro in het centrum van de verdediging te posteren. Hun hoge verwachtingen werden door Utrecht ongenadig de kop ingedrukt.

Verdedigend stond de ploeg van Van de Looi slecht. En dat Tibbling door omzettingen uit de as van het veld werd gezet, maakte van hem een matige speler. Het voert echter de ver om de veranderingen in de basiself direct als mislukt te bestempelen, want FC Utrecht voetbalde gewoon beter en gemakkelijker. Hun surplus aan technische vaardigheden was misschien nog wel belangrijker dan de onwennigheid bij de Groningers.

Hoe het ook zij, het jaar 2016 is voor de noorderlingen superslecht begonnen. Ze incasseerden voor het eerst dit seizoen in eigen huis een nederlaag en vooral de manier waarop FC Utrecht die zege realiseerde, was onthutsend om te zien. Ook met een echte diepe spits bakte de thuisploeg er weinig van en dat was Sørloth allerminst aan te rekenen. Het slechtste deel van het elftal was de verdediging met het middenveld als goede tweede.

Eigenlijk zou Van de Looi een nieuw trainingskamp moeten beleggen om te gaan werken aan alles wat zondagmiddag verkeerd ging. Hoewel Maduro in de verdediging zeker een herkansing verdient, moet de organisatie in de laatste linie veel beter uitgevoerd worden. En om Van de Looi een tip te geven: de simpelste verbetering is om Tibbling terug te laten keren in de as van het veld.

Volgende week krijgt FC Groningen de kans om zich te revancheren, want dan is NEC de bezoeker in de Euroborg. Winst in die wedstrijd is noodzakelijk om niet helemaal weg te zakken op de rangrijst.

Bron: Mistersnooker Foto: Kevin van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *