Fluitconcert voor FC Groningen

fc groningen-vitesse-19 maart 2016-1De supporters van FC Groningen moeten de gifbeker helemaal leegdrinken. Hun club boekte in de Euroborg een negatief clubrecord tegen Vitesse, want na de 3-0 nederlaag incasseerde de club zes verliespartijen op een rij. En dat was sinds 1974 niet meer gebeurd.

De playoffs voor een ticket voor Europees voetbal kunnen de spelers van trainer Erwin van de Looi nu wel uit hun hoofd zetten. Sterker, er moet nog een puntje gepakt worden om helemaal zeker te zijn van handhaving in de eredivisie. En dat is wel iets heel anders dan de beleidsbepalers voor aanvang van het seizoen voor ogen hadden.

Directeur Hans Nijland wilde zijn trainer na de dramatische vorige vijf wedstrijden niet vervroegd op vakantie sturen. Maar om de laatste kans op playoffs te pakken, had hij dat beter wel kunnen doen. Sinds Van de Looi bekend maakte dat hij het straks voor gezien houdt, lijkt het wel alsof hij alle greep op zijn spelersgroep heeft verloren. Met wekelijkse wisselingen in de basis probeerde hij te redden wat er te redden valt, maar zijn ingrepen werken alleen maar averechts.

In het belang van de club had Van de Looi de vorige week de eer aan zichzelf moeten houden. Het begon al een beetje te rommelen in de spelersgroep met ontevreden spelers die hun ongenoegen openlijk kenbaar maakten. Dat is altijd een teken dat de neuzen niet meer in dezelfde richting staan en dat de hoofdverantwoordelijke (de trainer dus) alle kikkers niet meer in de kruiwagen kan houden.

De trouwe aanhang van de Trots van het Noorden heeft het inmiddels helemaal gehad met de trainer. De fanatiekste fans hielden zondagmiddag een demonstratieve actie door zich in de eerste twaalf minuten stil te houden. Later in de wedstrijd kregen ze geen enkele maal de gelegenheid om zich te roeren, want wat FC Groningen liet zien, was niet waard om je druk over te maken. Een fluitconcert en boegeroep waren de enige dingen die ze voor hun idolen over hadden.

Over twee weken – volgende week speelt het Nederlands Elftal twee oefenduels – staat een uitduel tegen ADO op het programma. Als dat weer een nederlaag oplevert, dan wordt het nog spannend om een degradatieplek te ontlopen. Naar boven kijken op de ranglijst heeft nu geen enkele zin meer.

Bron: Mistersnooker    –    Foto: Kevin van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *