Gemeente niet te spreken over PVV, moskee krijgt groen licht

moskee

Weinig lijkt de bouw van een nieuwe moskee in park Selwerd nog in de weg te staan laat het DvhN weten. B en W hebben vastgesteld dat 11 ingediende zienswijzen (bezwaren) geen reden zijn om toestemming te weigeren voor de bouw. De gemeenteraad velt over twee weken een oordeel.

Omwonenden vreesden vooral parkeeroverlast tijdens diensten in de moskee. Wethouder Roeland van der schaaf zegt dat er drie keer metingen zijn verricht, ook op regenachtige dagen.  Geen van die metingen is volgens de wethouders aanleiding om problematische parkeeroverlast te verwachten.

Van de 11 bezwaren zijn ongeveer 90 gebaseerd op een pamflet van de PVV-statenfractie. Die partij verspreidde ongeveer 5000 pamfletten in de buurt. In enkele zienswijzen komt moslimhaat naar voren. Van der Schaaf zegt blij te zijn dat er vanuit de provincie aandacht is voor de stad. “Verder heb ik geen goed woord over voor de PVV-actie.” Diezelfde PVV zei vorige week dat de gemeente post had zoek gemaakt, omdat een aantal mensen geen reactie had gekregen. Ook dat klopt niet, zegt de gemeente. Een aantal zienswijzen was anoniem ingeleverd. “Daar kunnen we dus ook niet op reageren.”

7 gedachten over “Gemeente niet te spreken over PVV, moskee krijgt groen licht

 1. Alle lof zij Aan Allah!

  Zo zien wij dat de haat niet overwint, maar geduld.
  Allah zegt in de Qur’an: ”Voorwaar, ik ben met de geduldigen.”

  Een ieder die vragen heeft over de nieuwbouw van de moskee kan de moskee binnenlopen en vrageen wat voor functies deze zal willen bekleden wanneer de nieuw moskee er eenmaal staat.

  • Beste Job, dank dat je het nieuwe gebouw mooier vindt. Een compliment voor ons. Dat horen wij niet vaak haha.

   Als wij kijken naar de reacties van de buurtbewoners, zien wij dat het Park meer is dan een Park. Het is deel van de buurt, het is een plek die in de harten van de mensen zit. Ik wil hiermee zeggen, dat dit dan juist de plek is om een nieuw gebouw te plaatsen. Waarom?
   Omdat de Moskee bruggen wil bouwen.
   De moskee multifunctioneel zal worden.
   Toegankelijk voor jong en oud,
   Moslim of niet Moslim,
   gehandicapt of niet gehandicapt.

   WIj Moslims zijn bewoners van de beide wijken. Wij zijn stadjers.
   Ook wij verdienen een goed gebouw.

 2. Belachelijk!!
  We gaan toch zeker geen historische gebouwen platgooien voor minderwaardige nieuwbouw gedrochten?!?!?!
  Ik wist dat de gemeente Groningen een op zn achterhoofd is gevallen wat nieuwbouw betreft, maar dit is weer een nieuw hoogtepunt.. en natuurlijk heeft men de stukken in de vakantie periode te inzage gelegd en vanzelf is de bezwaar en zienswijze procedure weer erg onbeholpen geregeld, dus geen wonder dat mensen niet massaal bezwaar maken tegen deze niet functionele blokkendoos!
  Een paar prefab platen en een plat dak.. dat worden zeker hoge airco en stook kosten. En dan dit gebouw ook nog in een openbaar park zetten langs de ring kan iedereen zich er aan dood ergeren.. iedereen is vrij om zn te geloven wat hij wil waar hij wil.. maar als ik een tuinhuis in mn voortuin wil zetten moet je de welstand commissie horen roepen. ik snap serieus niet dat men dit gewoon in een park kan zetten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *