Geslaagde editie Nacht van Groningen

groningen-centrum-nacht van groningen-1Op Hemelvaartsavond 29 mei werd om 19.30 uur het startsein gegeven voor de dertiende editie van de Nacht van Groningen. Startschoten werden verzorgd door wethouder sport Paul de Rook van de Gemeente Groningen, Right To Play ambassadeur Edwin van Calker en Ronald Verheijen, eigenaar van Het Heerenhuis in Groningen. Fotograaf Henk Landkroon stond langs de Oranjesingel in het Noorderplantsoen en maakte de volgende serie: klik hier

Winnaar van de halve marathon werd, net als in 2013, Olfert Molenhuis uit Assen in een tijd van 1.06.52. Bij de vrouwen kwam Lidy van Lente uit Groningen als eerste over de finish in een tijd van 1.38.07. Bij de 15 km werd Jeroen Talens (57.59) uit Utrecht eerste bij de heren en Yasmin Hillebrink (56.45) uit Groningen eerste bij de dames. Bij de 10 km finishte Adriaan Fransen (32.13) uit Assen als eerste en bij de dames Stefanie Bouma uit Groningen (35.10). Bij de 5 km finishte Henk Bakker (15.38) uit Groningen als eerste en bij de dames Marcella Herzog uit Groningen (17.07).

In totaal liepen er 1.760 deelnemers de 5 km, 10 km, 15 km, halve marathon, Bedrijvenloop, Student Run en Estafetteloop mee. Het park bij de Westerkade was ingericht als centrale plek met optredens van DJ Peter Bolt & DJ Jesse James. Het goede doel Right To Play behaalde een opbrengst van €1.625,-. Edwin van Calker, bekend als Nederlands bobsleeër, nam als ambassadeur van Right to Play de cheque in ontvangst.

Bron: Nacht van Groningen Foto: Henk Landkroon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *