Goed nieuws voor wandelaars in Groningen

natuur-wandelen-2Provincie vergoedt openstellen boerenland voor wandelaars

Grondeigenaren die een deel van hun land open willen stellen voor wandelaars, kunnen daarvoor een vergoeding krijgen van de provincie Groningen. Stichting Wandelen Groningen heeft de opdracht gekregen om de vergoedingen uit te betalen. Voor het openstellen van een boerenlandpad is 0,45 euro per strekkende meter per jaar beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding moet een zevenjarige overeenkomst worden afgesloten met de Stichting Wandelen Groningen. In totaal heeft de provincie voor de vergoeding ‘Wandelen over Boerenland’ een bedrag van ruim 100.000,- euro gereserveerd.

Verzekerd Wandelen

Naast de vergoeding kunnen de grondeigenaren ook een beroep doen op een verzekering via het project Verzekerd Wandelen. Hiermee is mogelijke schade gedekt die door wandelaars wordt veroorzaakt bij het wandelen over boerenland. Ook de verzekeringsovereenkomst moet afgesloten worden met de Stichting Wandelen Groningen.

Groningen als wandelprovincie

Op dit moment is in de provincie al 18,5 kilometer aan boerenlandpaden opengesteld. Deze paden maken deel uit van 86 kilometer aan gerealiseerde wandelroutes. De openstelling van boerenlandpaden helpt om Groningen als wandelprovincie op de kaart te zetten en aantrekkelijk te maken voor recreanten en toeristen. Dankzij de nieuwe vergoedingsregeling kunnen bijvoorbeeld de wandelpaden over boerenland in Groningen die deel uitmaken van het project Waddenwandelen, opengesteld worden.

Neem contact op met Landschapsbeheer

Grondeigenaren die interesse hebben kunnen contact opnemen met mevrouw Bielevelt van Landschapsbeheer Groningen (050-5345199). Landschapsbeheer Groningen voert de werkzaamheden als werkorganisatie van de stichting Wandelen Groningen uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *