Gouden Prokkel voor Novo Paddepoel

prokkelIn de categorie Prokkelen in de samenleving wint Novo Paddepoel uit Groningen het goud. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer overhandigde de prijs aan de enthousiaste Prokkelaars.

 

Gouden Prokkels zijn bedoeld om te laten zien hoe inspirerend, divers en leuk ontmoetingen tussen mensen met en mensen zonder beperking kunnen zijn.

Met deze prijs wordt een aantal bijzondere activiteiten in het zonnetje gezet, zodat anderen daaruit inspiratie kunnen halen.

Prokkel activiteiten door heel het land
In de eerste week van juni (de Week van het Prokkelen) vonden meer dan 300 Prokkelactiviteiten plaats, verspreid over heel Nederland. Zo ontvingen gemeenteraden in Beesd en Westerveld mensen met een verstandelijke beperking, werd er ‘gehapt en getrapt‘ door het mooie Salland, vulde men hun buik bij Resto VanHarte of tijdens de buurt barbecue, organiseerde leerlingen van diverse ROC opleidingen activiteiten met sport, spel, dans of een high tea, waren er toneelstukken te zien waarin mensen met en zonder beperking de rollen vervulde en er werd geknutseld en gezongen. Het was een bruisende week vol met prikkelende ontmoetingen.

Prokkelstages bij diverse bedrijven
Ook het bedrijfsleven Prokkelde mee. Honderden bedrijven opende voor één dag hun deuren voor de enthousiaste Prokkelstagiaires. Zo’n duizend Prokkelstagiaires liepen stage bij diverse bedrijven. Men hielp met bakken bij de plaatselijke bakkerij, speelde met kinderen in een kinderdagverblijf of op de basisschool, schoof aan bij vergaderingen in het gemeentehuis of bij de Tweede Kamer, hielp mee achter de receptie bij Microsoft of MEE Nederland, werkte mee in de catering bij Defensie of hielp kreeg een kijkje achter de schermen bij Schiphol. Alles was mogelijk.

Achtergrond stichting Prokkel
Onder de naam ‘Prokkel’ startte in 2007 de Verstandelijk gehandicapten 2daagse. Acht organisaties, legden gezamenlijk de basis voor wat nu in 2013 is uitgelopen tot de Week van het Prokkelen. De prikkelende ontmoeting, tussen mensen met en mensen zonder verstandelijk beperking draagt bij aan integratie en participatie van mensen met een beperking in de samenleving. Prokkels zijn soms kleine gebeurtenissen met een groot effect en kunnen nieuwe inzichten bieden.

Bron: ANP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.