Han Peekel opent expositie Wordt Vervolgd Wordt Vervolgd

Het Nederlands Stripmuseum Groningen opende vandaag, donderdag 3 oktober 2013, de expositie ‘Wordt Vervolgd Wordt Vervolgd’.  In samenwerking met Han Peekel wordt de multimediale expositie volledig in het museum geïntegreerd.

De opening van deze expositie werd vertolkt door Ciska van der Meer, de zangeres van hét Wordt Vervolgd-clublied waarna Han Peekel – presentator van Avro’s Wordt Vervolgd – de openingshandeling op zich nam.  Het programma Avro’s Wordt Vervolgd verscheen in oktober 1983 voor het eerst op televisie en behaalde wekelijks 3 tot 5 miljoen kijkers.

Deze diashow vereist JavaScript.

De multimediale expositie bestaat onder andere uit vijftien beeldschermen, een imitatietheater en de zithoek van de presentator. Han Peekel heeft speciaal voor deze expositie een introductieboodschap opgenomen, die bij de ingang van de expositie vertoond wordt. In de expositie wordt een compilatie met fragmenten van Avro’s Wordt Vervolgd en enkele complete afleveringen afgespeeld.

“De ‘kinderen van toen’ zien zichzelf dus wellicht na 30 jaar terug”, vertelt Han Peekel. “Het Stripmuseum heeft zelfs het imitatietheater van het programma nagebouwd. De ‘kinderen van toen’ kunnen hun imitatie nog eens doen en ‘kinderen van nu’ mogen dit keer ook een poging wagen”, voegt Peekel toe.

Verspreid door het museum worden er nog diverse beelden vertoond, waaronder een interview met Han Peekel en Uderzo uit 1984. Uiteraard ontbreken tekenfilms zoals Daffy Duck, Porky Pig en Droopy niet. Met blow-ups en fragmenten van Wordt Vervolgd worden er door het hele museum linkjes gelegd met het programma.

De expositie ‘Wordt Vervolgd Wordt Vervolgd’ blijft tot 2 maart 2014 in Het Nederlands Stripmuseum staan. Gedurende de expositieperiode vinden nog meer Meet & Greets met Han Peekel plaats.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *