Jelco superblij nu hij mee mag op boot vloot Sinterklaas

Jelco mag mee op bsinterklaas intocht groningen 2010 (2 van 3)oot in vloot van Sinterklaas

Tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november in Groningen mag de verstandelijk beperkte Jelco Kooistra uit Groningen gewoon mee op een van de volgboten in de vloot van Sinterklaas. Dit heeft de Koninklijke Vereeniging van Volsvermaken vandaag aan Jelco laten weten. Jelco reageerde enthousiast: ‘Ik ben superblij!’

In de media werd gesuggereerd dat Jelco niet welkom zou zijn op een van de boten. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken verzorgt jaarlijks de intocht en is verantwoordelijk voor de vloot van Sinterklaas. De volgboot waar Jelco de voorgaande jaren als gast van de schipper op meevoer valt dit jaar af, maar nadat de Koninklijke Vereeniging, de gemeente en de NTR het nieuws vernamen, hebben ze Jelco van harte uitgenodigd om op een van de andere boten mee te varen.

Over Volksvermaken
De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken werd op 26 juni 1874 opgericht en ontving de titel Koninklijk bij haar 100-jarig bestaan. ‘Volksvermaken’ heeft als doel jaarlijks feestelijke evenementen voor de inwoners van Groningen te organiseren. Volgens jarenlange traditie zijn dat Groningens Ontzet op 28 augustus, het uitdelen van voederbieten met Sint Martinus aan de Groningse schooljeugd, de intocht van Sinterklaas en arrensledenwedstrijden in de winter. De vereniging bestaat voor 100% uit vrijwilligers; mensen die zich met veel plezier inzetten voor de bewoners van Stad en Ommeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.