Kerstvakantie Opzngronings voor jongeren van 10 tot 23 jaar

Ben je tussen de 10 en 23 jaar? Dan kun je ook dit jaar jouw kerstvakantie weer helemaal ‘Opzngronings’ vieren! Zodra de scholen de deuren sluiten op vrijdag 21 december, gaat Opzngronings opnieuw los met een giga-vakantieprogramma voor alle Groningse jongeren!

Naast het kerstvakantieprogramma van het MJD Jeugd- & Jongerenwerk voor alle Stadjers hieronder, is er natuurlijk ook in elke woonwijk een apart aanvullend programma. In alle Groningse woonwijken begint het ‘Opzngronings-programma’ op vrijdag 21 december met een overheerlijk en feestelijk kerstdiner.

Kerstdiner
Gourmetten, driegangenmenu of een heus buffet? Check in jouw wijk wat jullie eten! Mee-eten kost €2, – . Help je mee met de voorbereidingen? Dan eet je gratis mee! Geef je wel even van tevoren op.

Dance Battle
Welke groep danst het beste en gaat er vandoor met de eerste prijs? Kom allemaal kijken naar de show van de acht dansgroepen uit verschillende Groningse wijken. Er zijn natuurlijk ook gastoptredens en een vakkundige jury.

Waar en wanneer? Zaterdag 22 december, Springerzaal Martiniplaza. Entree vanaf 13.30 uur. De show duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Je hoeft je niet op te geven. De toegang is gratis.

Schaatsen & Zwemmen
Maandag 24 december kun je naar Sportcentrum Kardinge. Sommige wijken gaan schaatsen, anderen zwemmen en een aantal zelfs allebei! Meedoen kost €1, – voor schaatsen óf zwemmen. Voor schaatsen én zwemmen betaal je €2, -. Schaatshuur €1, – extra. Je moet je van tevoren opgeven.

Kerstvoetbaltoernooi
Donderdag 27 en vrijdag 28 december gaan we zaalvoetballen. Donderdag zijn de voorrondes in de sporthallen Beijum, Vinkhuizen en Corpus den Hoorn. Er zijn drie leeftijdscategorieën: 10 – 12 jaar, 13 – 15 jaar en 16 – 18 jaar. De finales van alle categorieën zijn op 28 december in de Sporthal van het Alfa College in Kardinge. Speel mee of kom kijken naar de wedstrijden! Tijdens de finaledag kun je behalve voetballen ook koken, gamen, panna spelen en nog veel meer! Deelname is gratis. Geef je met je team op via www.opzngronings.nl, bij je jongerenwerker of je buurtsportwerker.

Chicks in the City
Ook dit jaar weer de supergezellige middag ‘Chicks in the City’ in Huize Maas. Donderdag 3 januari, van 14.00 tot 17.00 uur staat de discotheek compleet in het teken van meidendingen. Nagels, haar, make-up, sieraden, cupcakes, tassen, dans en nog veel meer! Let op: Girls only, 10 t/m 16 jaar! Toegang is gratis. Opgeven van tevoren kan, zodat je vanuit je wijk naar de Vismarkt komt. Of je komt, zonder je op te geven, gewoon zelf naar Huize Maas.

Kerstplaza
Traditiegetrouw gaan tieners vanuit alle wijken naar Kerstplaza in Martiniplaza, de grootse indoor-kermis van Nederland. Dit jaar doen we dat op vrijdag 4 januari. Ben je tussen de 10 en 14 jaar en wil je mee? Geef je dan vooraf op. Inschrijfgeld is € 2, – p.p.

Informatie en aanmelden
Op www.opzngronings.nl staat alle informatie over dit kerstvakantieprogramma. Aanmelden kan bij jouw jongerencentrum, MJD-jongerenwerker of -buurtsportwerker.

Wil je je inschrijven voor het Kerstdiner, Schaatsen/Zwemmen, Chicks in the City en/of Kerstplaza? Ga dan naar het jongerencentrum in jouw wijk. Op www.opzngronings.nl lees je hoe laat en waar je dan precies moet zijn om je op te geven.

Het ‘Opzngronings-kerstvakantieprogramma’ is samengesteld door de jongerenwerkers van de MJD, in opdracht van de Gemeente Groningen.

Vreugdevuren met Oud en Nieuw
Oud en Nieuw is een feest voor iedereen. Het is belangrijk dat alle inwoners van Groningen kunnen genieten van de jaarwisseling en de diverse festiviteiten. Gezelligheid en respect staan hierbij voorop. Het is belangrijk dat we rekening houden met elkaar. Gevaarlijke situaties en onnodige schade willen we zo veel mogelijk voorkomen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de vreugdevuren.

Vreugdevuren zijn in principe niet toegestaan. De politie grijpt onherroepelijk in als dergelijke vuren gevaar opleveren voor huizen, gebouwen, mensen en dieren, het verkeer belemmeren of de openbare orde verstoren. Ook vreugdevuur op asfalt is niet toegestaan. Houd er rekening mee dat de kosten van de geleden schade verhaald worden op de veroorzaker.

Vervelen tijdens de kerstvakantie is niet nodig. Tijdens de kerstvakantie wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud. Kijk voor het overzicht van jongerenactiviteiten op www.opzngronings.nl. We nodigen alle Stadjers uit om met ons Oud en Nieuw te vieren op een veilige en verantwoorde manier.

Veilig vuurwerk afsteken
Gelukkig zijn er elk jaar minder vuurwerkslachtoffers tijdens de jaarwisseling. Die trend willen we natuurlijk graag doorzetten. Onderstaande tips helpen je om op een veilige manier vuurwerk af te steken:

 • Lees de gebruiksaanwijzing van je vuurwerk
 • Steek vuurwerk nooit binnen af
 • Bewaar vuurwerk nooit in je jas- of broekzak
 • Leg je vuurwerk op de grond en zet vuurpijlen in een met zand verzwaarde fles. Houd hierbij ruim afstand
 • Gebruik een aansteeklont
 • Gooi nooit met vuurwerk
 • Steek elk stuk vuurwerk apart af
 • Steek weigeraars nooit opnieuw aan.

Verder zijn er een aantal vuurwerkregels. Houd je hier aan:

 • Je moet minimaal 16 jaar zijn om vuurwerk te mogen kopen
 • Vuurwerk mag alleen vanaf zaterdag 29 december a.s. worden verkocht
 • Vuurwerk afsteken mag tussen 10.00 uur ’s ochtends op 31 december en 02.00 uur ’s nachts op 1 januari
 • Je mag alleen legaal vuurwerk afsteken.

Vuurwerkafval laten liggen is gevaarlijk.

Ruim het op!
Na de jaarwisseling blijft er veel afval van vuurwerkafval op straat liggen. Kinderen hebben de gewoonte om tijdens nieuwjaarsdag op zoek te gaan naar niet afgestoken vuurwerk. Dit vuurwerkafval is gevaarlijk! Help mee ongelukken te voorkomen en ruim samen met uw buren het vuurwerkafval op. Koopt u uw vuurwerk bij de erkende vuurwerkhandel, dan krijgt u een vuurwerkafvalzak. Deze is bedoeld voor het vuurwerkafval. Veeg op 1 januari a.s. even uw stoep schoon en zet het afval in deze speciale zak bij het huisvuil. Dat voorkomt ongelukken en zorgt dat uw straat weer schoon en veilig is.

Belangrijke telefoonnummers rondom Oud en Nieuw

Hebt u een vraag of wilt u iets melden? Dan kunt u bellen naar:

 • Milieudienst-grofvuil (050) 3671000, bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
 • Meldpunt Overlast en Zorg (050) 587 58 85, bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
 • Loket Beheer en Verkeer (050) 367 89 10, bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
 • Politie (0900) 8844, voor niet spoedeisende zaken, bereikbaar 24 uur per dag
 • Alarmnummer 112, spoedeisende hulp (politie, brandweer, ambulance) bereikbaar 24 uur per dag.

Twitter
Informatie van de gemeente, politie en alle overige organisatoren rondom Oud en Nieuw in Stad kunt u volgen en vinden op Twitter via #ON050.

De gemeente en politie wensen iedereen een fijne en veilige jaarwisseling toe!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *