Kinderkarten op winkelcentrum Vinkhuizen

groningen-vinkhuizen-winkelcentrum-karten-1Op zaterdag 12 september is er een uniek evenement op het winkelcentrum in Vinkhuizen. Kinderen in de leeftijd van ongeveer vijf tot en met zeven jaar mogen gratis komen karten. Hiervoor bouwt de Kids City Tour een baan van 20 bij 20 meter, waar de kinderen in kinderkarts een heat mogen rijden van ongeveer vijf minuten. Er zijn in totaal zes kinderkarts beschikbaar. Er kan worden gereden tussen 10.30 en 17.00 uur.

Veiligheid staat voorop bij dit soort evenementen. Daarom krijgen de kinderen een helm en moeten ze dicht schoeisel dragen dat de enkels bedekt. Ook moeten ouders bij het evenement aanwezig zijn, zij moeten namelijk een toestemmingsformulier tekenen. De leeftijd van de kinderen is een indicatie. Kinderen moeten rond de 110 cm zijn om goed in de karts te kunnen passen. Natuurlijk staat het evenement onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Initiatiefnemer van deze actie is Ben Langenbach van stomerij Hendorette. Zijn zoon Stefan (11) kart al jaren en doet mee aan het Nederlands kampioenschap karten. Stefan is zelf al op vijfjarige leeftijd met karten begonnen en beleeft ontzettend veel plezier aan het karten. Vandaar het idee om ook eens karten voor andere kinderen te organiseren.

De kinderkarts van Kids City Tour gaan maximaal 35 km/uur en er wordt beslist niet geracet. Voor de meeste kinderen zal het eerder stapvoets gaan, omdat ze nog nooit eerder hebben gekart. Kinderen mogen 1x een heat rijden. Voor oudere kinderen die niet kunnen rijden, is iemand aanwezig van kartcentrum Ulrum. Het kartcentrum heeft een speciale aanbieding om een keer met korting in Ulrum te komen rijden.

Foto: Winkelcentrum Vinkhuizen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *