Ludieke actie bij bezoek Kamp aan provinciehuis Groningen

Minister Kamp Groningen-7347Een groep Groningers verenigd in de nieuwe Coalitie Gasverzet Groningen organiseert een ludiek protest dinsdagavond 21 juni om 20:00 uur bij het provinciehuis in Groningen. Minister Kamp zal daar lokale bestuurders en maatschappelijke organisaties inlichten over het nieuwe conceptwinningsbesluit. 

Wat is de Coalitie Gasverzet Groningen?
Wij zijn een samenwerkingsverband van individuen, belangengroepen en organisaties. Al een tijdje strijden wij ieder voor zich tegen het onrecht dat Groningen wordt aangedaan. Vanuit de gedachte “Samen Sterk!” bundelen we onze krachten en voeren wij nu gezamenlijk actie tegen de gaswinning.

Wat wil de Coalitie Gasverzet Groningen?
We willen dat Groningers veilig kunnen wonen en werken. De gaswinning zorgt voor veel angst en onrust in onze prachtige provincie. Huizen worden gesloopt, mensen raken dakloos i. Dat moet stoppen.

Wij zijn de spelletjes van Kamp en de NAM meer dan zat. Vorige week berichtte de Telegraaf dat het gaswinningsniveau komend jaar waarschijnlijk slechts 2 miljard m3 omlaag gaat, naar 25 miljard m3 per jaar ii. Maar voor onze veiligheid moet de gaskraan zo snel mogelijk dicht. Heel Nederland zal daar aan moeten bijdragen: door minder Gronings gas op te stoken!”

Aanmelden om te gaan kan HIERRRR!

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.