Martini Ziekenhuis kiest KPMG als externe accountant

groningen-corpus den hoorn-martini ziekenhuis-3KPMG is vanaf het boekjaar 2014 de nieuwe externe accountant van het Martini Ziekenhuis. De Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis heeft KPMG voor de duur van vier jaar aangesteld.

‘De keuze voor KPMG is weloverwogen’, zegt voorzitter Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis Hans Feenstra. ‘Zeker gezien de afgelopen moeizame periode en berichtgeving rondom KPMG, hebben wij samen met de Raad van Toezicht heel kritisch gekeken naar deze keus.’

Feenstra: ‘De integriteit van het team dat ons bijstaat en de vergaande veranderingen die de Raad van Bestuur KPMG onder leiding van de heer Hommen momenteel doorvoert, geven ons het vertrouwen dat KPMG een andere weg inslaat. Daarnaast gaven het feit dat een medisch inhoudelijk deskundige deel uit maakt van het team en de aandacht van KPMG voor ‘soft controls’ de doorslag. Wij ondersteunen de visie van KPMG dat aan het fundament van iedere organisatie gedrag ligt. En dat het dus belangrijk is de combinatie te zoeken tussen de zogenaamde ‘harde’ accountantscontroles en de achterliggende cultuur.’

KPMG is vanzelfsprekend blij met de beslissing van het Martini Ziekenhuis. ‘Aan de vele klanten die KPMG al in de Nederlandse gezondheidszorg heeft, voegen wij een vooruitstrevend en toonaangevend ziekenhuis toe’, constateert Jochem Dijkstra partner bij KPMG in Zwolle.

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis dat zich onderscheidt met een breed aanbod medisch-specialistische zorg in een gastvrije omgeving. Er werken 2.915 medewerkers en 168 specialisten binnen 32 medisch specialismen. Daarnaast huisvest het ziekenhuis het Brandwondencentrum Groningen, één van de drie Nederlandse brandwondencentra. In 2013 telde het ziekenhuis 25.594 opnames en 387.283 polikliniekbezoeken. Het Martini Ziekenhuis heeft het laagste geïndexeerde sterftecijfer van Nederland. Patiënten waarderen het ziekenhuis met het cijfer 8,4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *