Medio oktober eerste bewoners voormalige Trefkoellocatie

Nijestee verwelkomt medio oktober de eerste bewoners aan de Paddepoelboulevard
steden nederland groningen, paddepoel

Nog even en dan is de eerste fase van de nieuwbouw aan de Zonnelaan voltooid en betrekken de eerste bewoners medio oktober  één van de 73 appartementen, waarvan 29 appartementen voor de sociale woningbouw zijn aangemerkt en 44 appartementen bestemd zijn voor cliënten van NOVO. Vanmiddag een rondleiding met projectleider Jan Hidding en bouwkundig opzichter Meindert Vos van Nijestee.

Onder de appartementen aan de Zonnelaanzijde een vijftal commerciële ruimten. Drie van deze ruimten worden gehuurd door NOVO waar onder meer een grand café gehuisvest gaat worden. De ingang van de parkeergarage ligt gelegen aan de Antaresstraat en biedt ruimte voor drieëndertig auto’s.  In de u-vormige binnenruimte is een tuin aangelegd die automatisch wordt bewaterd.

steden nederland groningen, paddepoelIn het gebouw de diverse Dorkwerder sleutels die als ontwerp zijn aangedragen door één van de toenmalige kunstenaars in de Trefkoel, Jack Brandsma.

 

 

Altijd weer een verrassing laat de projectleider Jan Hidding weten als de steigers en de bekleding om het gebouw weggehaald worden. Dan pas wordt zichtbaar wat we hebben gerealiseerd. Meindert Vos geeft een uitleg over het toegepaste isolatiemateriaal in het pand en laat weten dat gemiddeld per dag vijftig tot zestig mensen bezig zijn geweest en trots is dit met dit team is dit te realiseren.
Alle foto’s van de nieuwbouw Trefkoel: klik hier

Deze diashow vereist JavaScript.

Over de invulling van ruimten en de plannen voor fase B en C zullen wij u nader berichten. De oorspronkelijke plannen zijn door de crisis van tafel.

Met een breed trottoir langs het pand spreek de projectleider terecht van de Paddepoelboulevard die medio oktober in gebruik genomen gaat worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.