Met de riksja fiets naar binnenstad Groningen | Einde bushalte Grote Markt

Wie nog een historisch plaatje wil schieten van de stadse bussen in het centrum van Groningen heeft deze week nog de tijd. Vanaf 17 juli vervallen de haltes aan de Grote Markt.

Wethouder Philip Broersma was begin van de middag aanwezig bij de kick off van de pilot Alternatief Vervoer Binnenstad nabij de bushalte Sint Jansbrug, ter hoogte van de Stadsschouwburg.

De pilot met de riksja fiets is voor een half jaar. De gemeente weet niet hoe het in de praktijk zal uitpakken met de verplaatsing van de bushaltes. We zullen het moeten ervaren hoe, hoe vaak etc. vervoer aangeboden moet worden voor mensen met mobiliteitsbeperkingen.

Op dinsdag, vrijdag en zaterdag (de marktdagen) zijn de riksja’s van 10.00 – 17.00 beschikbaar. Fietsende stewards rijden je gratis vanaf de bushaltes Zuiderdiep, Sint Jansbrug en Westerhaven naar de Grote Markt en omgekeerd.

Of de binnenstad van Groningen voor iedereen nog toegankelijk is, wij vrezen met grote vreze.

1 gedachte op “Met de riksja fiets naar binnenstad Groningen | Einde bushalte Grote Markt

  1. Wat een goed idee om dit met een pilot uit te proberen! Laten we hopen dat het slaagt. Ik ben initiatiefnemer in de stad voor ‘Fietsen alle Jaren’ . Met 5 vrijwilligers rijden we al 4 jaar met 2 riksja s door de stad. Doel: mensen die niet meer zelf kunnen fietsen ( om wat voor reden dan ook) weer het gevoel te geven van ‘de wind door je haren’. Dus geen ’taxi’ , het gaat om de beleving.De gemeente heeft ons destijds ook financieel ondersteund bij de aanschaf van de riksja’s. Jammer genoeg is geen gebruik gemaakt van onze expertise!
    En wij hadden graag van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook onze stichting nog eens onder de aandacht te brengen. Bij deze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *