Na de intocht nog veel Sinterklaas-plezier

sinterklaas_groningen-0927Het is bijna zover. Aanstaande zaterdag zet Sinterklaas voet aan wal in Groningen en begeeft zich met zijn gevolg naar de Grote Markt. Vanaf 12.00 tot 13.15 uur doet de NTR verslag via een live-uitzending op Nederland 3. Als de Sint vertrekt, gaat het feest in de stad gewoon door. Tot 5 december zijn er tal van activiteiten in de stad.

Op de dag van de intocht zijn vijf podia in de binnenstad van Groningen: Zuiderhaven, Reitemakersrijge (voor Academie Minerva), A-Kerkhof, Broerstraat en Grote Markt. Op het podium aan de Zuiderhaven is het Jumbo Mega Sinterklaasfeest met Ernst & Bobbie en Monique Smit. Aan de Reitemakersrijge draait een DJ Sinterklaasliedjes en verzorgt de Stichting Jongeren Oosterpark een Sinterklaasrap. Aan de A-kerkhof een optreden vol acrobatiek van jeugdcircus Santelli en op het Broerplein treedt de Witte Pietenband Strooigoed op en is de Piet Manderino-show. Op het podium op de Grote Markt tenslotte verzorgen het Jeugdsymfonieorkest Groningen, Gruno’s Postharmonie en Harmonie Avantie verschillende optredens.

Het belooft druk te worden in de stad op 16 november. Daarom zijn maatregelen noodzakelijk. Wegafzettingen, parkeerverboden voor auto & fiets en beperkte toegankelijkheid voor het publiek, bijvoorbeeld langs de vaarroute van Sinterklaas. Niettemin: het belooft een groot feest te worden met genoeg ruimte en vermaak voor jong en oud. Qbuzz, Arriva en de NS maken het bovendien extra aantrekkelijk om met het openbaar vervoer te komen: een volwassene betaalt een kaartje en mag gratis drie kinderen meenemen.

Na de dag van de intocht zijn er tot 5 december nog tal van activiteiten. Zo wordt het Grootste Groninger Sinterklaasgedicht georganiseerd. Tot en met 2 december kunnen kinderen in het Grand Theatre meeschrijven aan een reuzengroot gedicht. De eerste zin is geschreven door de Kinderdichter van Groningen. Op 4 december wordt het gedicht voorgedragen door de Stadsdichter van Groningen.

Ook wordt ‘Verzin je eigen pepernotensmaak’ georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar. De winnende nieuwe pepernotensmaak wordt op 1 december bekendgemaakt in het Feithhuis. De winnende nieuwe pepernoot wordt gebakken, genoeg om de hele klas te trakteren.

Het Huis van Sinterklaas is in de toren van Der Aa-Kerk. Kinderen kunnen een bezoekje brengen aan het onderkomen van de Goedheiligman en aansluitend een puzzeltocht door de binnenstad maken. Daaraan is ook een kleurwedstrijd verbonden. De kleurplaten worden bij het Huis van Sinterklaas uitgedeeld.

Alle informatie en de spelregels zijn te vinden op sinterklaas.groningen.nl

facebook.com/sinterklaasgroningen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *