Nieuwe rioolpersleiding in gebruik genomen op open riooldag

groningen-centrum-samenwerking-1Wethouder Jan Seton, in aanwezigheid van de bestuurders van de gemeente Haren en Ten Boer en het Waterschap Hunze en Aa’s, bespaarde de aanwezigen met de technische details over Waterslag 1 en Waterslag 2. Er is slechts één ding dat boeit we doen het voor de burger.

Vandaag werd een punt gezet onder Waterslag 2 en met het ondertekenen van het convenant wordt de rioolpersleiding in gebruik genomen, en wel op dezelfde dag dat het riool is opengesteld voor het publiek, de burger dus.

Alle foto’s van deze dag: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onder de stad Groningen ligt zo’n negenhonderd kilometer aan rioolbuizen waar we elke dag gemiddeld 135 liter water per persoon gebruiken.  Dit alles wordt verpompt vanuit Haren, Ten Boer en Groningen naar Garmerwolde. Waterslag 2 is met vier kilometer extra buis nu sneller en veiliger. De hinder is voorbij  na lang in de troep te hebben gezeten.

De wethouders is trots om ook wethouder van het riool te zijn. Het is een typische overheidstaak van: het ligt er, het doet het en er komt pas stront aan de knikker als iets niet functioneert.

Toekomst
We zullen keihard moeten blijven trekken als we zien wat op ons afkomt: bezuinigingen, toekomstige investeringen, klimaatverandering, duurzaamheideisen. Er wordt gewerkt aan relingen, met medicijnresten, met ecologie en met duurzaamheid.

Alle foto’s van deze dag: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Ook aan het Gedempte Zuiderdiep werd uitleg gegeven over het riool en konden kinderen zich prima met dit onderwerp vermaken. Naast het riool was er aandacht voor stadsarchitectuur en stadstuinieren en konden de burgers afdalen in het riool aan het Kattendiep.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s: FocusGroningen/Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *