Noordzeebrug afgesloten voor voetgangers en fietsers

steden nederland groningen, de hoogteVanaf maandag 12 januari is de Noordzeebrug voor fietsers en voetgangers afgesloten. Zij dienen vanaf die tijd gebruik te maken van omleidingsroutes. Deze situatie duurt tot het najaar van 2015.
In de week van 12 januari zullen er o.a.in spitstijden verkeersregelaars worden ingezet om het fietsverkeer zo goed mogelijk te stroomlijnen.

Fietsers die in de richting van Noorderhogebrug en Bedum rijden worden omgeleid via de Gerrit Krolbrug. Het verkeer in de richting van Adorp, Sauwerd en Winsum kan het best via het fietspad van de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal gaan.
omleidingsroute

Overlast directe omgeving
Vanaf 12 januari starten dan ook hei- en sloopwerkzaamheden aan het nieuw te bouwen gedeelte van de Noordzeebrug. Met name bewoners en de directe omgeving van de Curaçaostraat zullen hier hinder van ondervinden. De Provincie Groningen heeft in december 2014 de omgeving geïnformeerd over de werkzaamheden en specifieke afspraken gemaakt met betrokkenen over met name bereikbaarheid en parkeervoorzieningen.

Eerste deel Noordzeebrug klaar
Het eerste gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug is nu zo goed als klaar. Vanaf 12 januari starten de werkzaamheden aan het tweede gedeelte van de brug. Vanaf 6 februari gaat het verkeer dat tot nu toe aan de stadszijde heeft gereden, aan de andere zijde – over het nieuwe verhoogde gedeelte van de Noordzeebrug- rijden. Hierover volgt later nog specifieke informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *