Paddepoelsterweg verliest landelijk karakter

Velen uit de wijk Paddepoel wandelen en fietsen dagelijks de route van de landelijke route de Paddepoelsterweg. Even een ommetje via het Sluisje of Wierum. En niet alleen zij. De route kent vele wandelaars van het Pieterpad. In het verleden hebben we ons nog sterk gemaakt voor realisering van kunst langs de route, maar deze zijn op niets uitgelopen. Met het bestemmingsverkeer, de extra toestroom aan fietsers is het gedaan met het landelijke karakter en is de rust verdwenen. Dit keer geen brug van twintig miljoen over het van Starkenborgkanaal maar een brug voor een fietspad ‘Penningsdijk’, in verband met de bouwactiviteiten op de campus, wordt een nieuwe verkeersstroom toegelaten op een stukje landelijk Groningen. Studerend Groningen gaat als het aan dit college ligt voor op onze leefomgeving waar menigeen dagelijks zo van geniet. De rust is weg en de stroom fietsers nemen toe en het landelijke karakter gaat hiermee verloren.  Zal bezwaar maken nog zin hebben nu alles gereed is om september in gebruik te nemen? Waren er geen andere oplossingen mogelijk?

Op 30 mei 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met de aanleg van het fietspad ‘Penningsdijk’, een nieuw aan te leggen verbinding tussen de Paddepoelsterweg en Nijenborgh op Zernike Campus. Daarmee ontstaat er een nieuwe recreatieve verbinding tussen de westzijde van de Campus en de Paddepoelsterweg, dit gezien de grootschalige bouwactiviteiten aan de zuidkant van de Campus. Het is onwenselijk dat al het fietsverkeer vanuit het zuiden dagelijks kruist met het bouwverkeer is de motivering.  Daarom wordt tijdens de werkzaamheden ingezet op spreiding van de fietsstromen door het fietsverkeer komend vanuit Park Selwerd te verdelen over twee routes.

U kunt hier bezwaar maken tegen

2 gedachten over “Paddepoelsterweg verliest landelijk karakter

  1. Ze kiezen helaas voor deze optie omdat de rijweg op de laatste foto word opgeheven i.v.m. nieuwbouw Nijenborg/Scheringa building.

    Persoonlijk had ik liever gezien dat de fietsers allen over de Zonnelaan gingen, dan doorkruisen ze ook geen crematiestoeten meer, waarbij de vaak arrogante student totaal geen respect toont voor overledene en nabestaanden.

  2. De Paddepoelsterweg wordt in het ontwerp-bestemmingsplan Zernike Campus (19 juli 2018) van cultuurhistorisch belang genoemd.
    Formeel is er momenteel alleen sprake van een fietspad tussen Paddepoelsterweg en de Nijenborgh/Feringabuilding. Gevolg is een toename van fietsverkeer op de Paddepoelsterweg.
    Het loont wellicht de moeite op grond van strijdigheid met het cultuurhistorisch belang bezwaar te maken/discussie uit te lokken tegen/over het fietspad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *