Plantsoenloop met record aantal deelnemers – Fotoserie

noorderplantsoen-plantsoenloop 2015-7Op zaterdag 7 november stonden een record aantal deelnemers aan de start van de 58e editie van de Plantsoenloop. In totaal liepen maar liefst 2.750 deelnemers mee aan de verschillende afstanden van 1 km, 2 km, 4 of 8 km dwars door het Noorderplantsoen. In 2014 deden er nog 2.600 deelnemers mee.

Fotograaf Geert van Duinen maakte een impressie met ruim 1000 foto’s. Klik hier

noorderplantsoen-plantsoenloop 2015-2Er stonden meer dan 1700 kinderen aan de start voor de 1K Kidsrun en 2 & 4 km scholierenloop en meer dan duizend wedstrijdatleten en recreanten volbrachten de 4 en 8 km over het heuvelachtige parcours. Er waren maar liefst 550 na-inschrijvingen. Het Jeugdsportfonds Groningen is voor de tweede keer het goede doel van de Plantsoenloop. Vlak voor de start werd een cheque met een voorlopig bedrag van € 500,- overhandigd aan voorzitter Albertiene Hadders.

Bij de 4 km wedstrijdloop werd Thijmen Kupers (12.27) uit Groningen eerste, gevolgd door Wouter Ploeger (12.34) eveneens afkomstig uit Groningen. Ploeger stond in 2014 nog op het hoogste podium, maar moest Kupers met 7 seconden verschil dit jaar voor laten gaan. Op de derde plaats eindigde Rob ter Burg uit Groningen in een tijd van 12.37. Bij de vrouwen werd de uit Groningen afkomstige Yasmin Hillebrink (14.01) net als in 2014 eerste. Op de tweede plaats eindigde Marlies Huigen uit Groningen in een tijd van 14.43. Ellen Jansen (15.26) uit Groningen eindigde op de derde plaats.

De 8 km wedstrijdloop is gewonnen door de 22-jarige Frank Blikslager uit Groningen in 25.24. Hij bleef daarmee zijn 20-jarige broer Niek Blikslager (25.55) ook uit Groningen, met 11 seconden verschil, voor. Frank Blikslager kwam dit jaar voor de derde keer op rij als eerste over de finish. Als derde kwam Fabian ten Kate (26.57) uit Groningen over de finish. Bij de vrouwen was Marcella Hezog (28.44). uit Groningen de snelste vrouw van de dag op de 8 km. Ook Herzog heeft voor de derde keer titel geprolongeerd. Saffira Kiewiet uit Eelde (32.18) behaalde de tweede plaats en op de derde plaats eindigde Jolien de Waard uit Groningen in een tijd van 32.41.