Pride Photo Award 2020 expositie bij Der Aa-kerk in Groningen

De rondreizende expositie van de Pride Photo Award 2020 is vanaf afgelopen zaterdag  22 mei tot en met 10 juni 2021 te zien in Groningen. De winnende foto’s worden vertoond op 20 grote panelen bij de Der Aa-kerk in de stad. Het thema van de openlucht expositie is nieuwsgierigheid. Met de expositie wil de organisatie de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit bevorderen. ‘Dit is een tentoonstelling die vele ogen zal openen’, zegt Pride Photo-directeur Hein-Jan Keijzer. ‘We hopen op deze manier mensen te bereiken die niet dagelijks nadenken over vooroordelen en de positie van de LHBTQ+gemeenschap.’

Winnende foto’s

De winnende foto’s zijn gekozen uit 2500 inzendingen, afkomstig uit 40 verschillende landen. De foto’s behandelen thema’s als eenzaamheid onder oudere LHBTI personen, LHBTI vluchtelingenproblematiek en geweld tegen transgenders.

Buitenlucht

Vanwege corona kon de geplande Pride Photo expositie vorig jaar november niet doorgaan. Om de winnende foto’s toch met het publiek te delen is er voor gekozen om ze in de buitenlucht te exposeren. De expositie is tot half november op 9 verschillende plekken in ons land te zien, waaronder in Assen, Maastricht en Amsterdam.

Opening: De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 22 mei om 11.00 uur bij de Der Aa-kerk in Groningen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.