Pro-Palestina demonstratie in centrum Groningen | Laten we de oorlog niet importeren

Gistermiddag, zaterdag 21 oktober, vond een tweede pro-Palestina plaats. De eerste vond donderdag plaats op de Vismarkt en gisteren op de Grote Markt in het centrum van Groningen.

Zo’n driehonderd mensen kwamen bij een. Wereldwijd vinden er vele demonstraties plaats. De ontwikkelingen in Gaza en Israël maken veel los en des te belangrijke dat men in gesprek gaat. Het verdriet, woede en angst is groot en de beelden zijn zeer aangrijpend waarbij velen zich afvragen waar is de menselijke waarde gebleven.

Jongeren in Amsterdam namen een mooi initiatief. In plaats van tegenover elkaar te staan is het belangrijk te handen ineen te slaan.  “De hele oorlog is veranderd in een publiek debat, maar het gaat over mensenlevens”, iets waar niet over te debatteren valt.

De jongeren boden aan minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip, een vredesduif aan. Het startschot voor de online campagne Deel de Duif waarin ze eenieder oproepen om de voor de campagne ontwikkelde duif te delen op sociale media. Als symbool van vrede.

 

 

Een impressie van Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *