Rebel against Skincancer: Winter Festival

Gisteren,  zaterdag 11 februari vond Rebel Against Skincancer plaats, een festival dat georganiseerd om huidkanker bij jongeren beter onder de aandacht te brengen. Op het festival waren onder andere live graffiti schilderingen, muziek en andere vormen van kunst te vinden. Bezoekers werden uitgedaagd om een uiting van rebellie tegen de onwetendheid rondom huidkanker te tonen.

Rebel against Skincancer
Huidkanker staat in de top 3 van meest voorkomende kankertypes onder jongeren. Echter zijn veel jongeren zich hier helemaal niet van bewust. Dit was reden genoeg voor organisator Marije Kruis om ‘Rebel against Skincancer’ – dat is gekoppeld aan een bredere campagne – te initiëren. Kruis kreeg zelf twee jaar geleden de diagnose melanoomkanker. Inmiddels zet zij zich met haar stichting Spot the Dot in om jongeren bewust te maken van het belang van het regelmatig checken van de huid. Dit doet ze in samenwerking met graffiti-kunstenaars, muzikanten, fotografen en designers in meer dan vijf landen. Op 11 februari doet ze dat samen met Stichting Melanoom in haar thuisland Nederland met de campagne ‘Rebel against Skincancer’.

De campagne ‘Rebel against Skincancer’ ging van start op het terrein van het Rebel Rebel hostel met een festival. Een groep streetartists – waaronder Michel Velt, Ruud Nova, Laureen Langkamp, Klaas Boter, Onkruid, Freek Werkman en pH1 – maakte buiten live graffitischilderingen geïnspireerd op de campagnetitel ‘Rebel against Skincancer’. Verder is er live muziek van onder andere Shabby Cabs en Eva Waterbolk én er zijn dj sets van Black Dynamite Soundsystem en DJ Ingo the Gringo.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *