Rood langs Morgensterlaan tegen sluiting verzorgingshuizen

steden nederland groningen, paddepoelMaandagochtend gaat ROOD, jong in de SP langs bij de Morgensterlaan om handtekeningen op te halen tegen de sluiting van verzorgingstehuizen. Door het hele land zijn er de afgelopen weken handtekeningen verzameld tegen de plannen van het kabinet om 800 van de 1300 verzorgingstehuizen te sluiten. ROOD-woordvoerder Siewert Olthof: “Het is een schande dat ouderen zomaar uit hun huis en veilige omgeving kunnen worden gehaald. Zo gaan wij niet met onze ouders en grootouders om. ROOD toont zich solidair met de ouderen.”

Ongeveer 100.000 ouderen in Nederland wonen in een verzorgingstehuis waar ze veilig wonen en liefdevol verzorgd worden. Olthof: “Door het afbraakbeleid van de VVD en PvdA moeten veel ouderen straks gedwongen verhuizen. Anderen zullen langer moeten thuisblijven, terwijl er fors wordt bezuinigd op de thuiszorg. ROOD strijdt mee tegen de gedwongen verhuizingen en de afbraak van de ouderenzorg!”

 

Ook in de stad Groningen beginnen de eerste signalen van sluitende en inkrimpende verzorgingstehuizen te ontstaan. Om die reden is de SP Groningen gestart met een zomertour om handtekeningen op te halen voor goede ouderenzorg.

 

2 gedachten over “Rood langs Morgensterlaan tegen sluiting verzorgingshuizen

  1. Echt asociaal dat dit in een land als Nederland kan gebeuren. Ik hoop dat hier heel veel mensen tegen in opstand komen.en niet lijdelijk toezien dat onze ouderen eenvoudigweg worden gedumpt. Dit hebben ze echt niet verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *