Schrijver Peter Buwalda op het Kamerlingh Onnes

groningen-selwerd-kamerlingh onnes-college tours-arnold heertje-2Op dinsdag 22 april brengt schrijver Peter Buwalda tijdens een KO-College Tour een bezoek aan het Kamerlingh Onnes. ‘s Middags zal hij een voordracht houden voor leerlingen. ‘s Avonds zal hij met Coen Peppelenbos in gesprek gaan over hoe je een boek schrijft waarin lezers verder willen lezen.

Peter Buwalda
Peter Buwalda is columnist en schrijver. In 2010 debuteerde hij met de omvangrijke en succesvolle roman Bonita Avenue. Deze roman werd bekroond met de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs en de Tzumprijs.  

Coen Peppelenbos
Coen Peppelenbos is als docent verbonden aan de NHL Hogeschool. Hij is co-auteur van drie verschillende literatuurmethodes voor het middelbaar en hoger onderwijs. Ook  recenseert hij literatuur voor de Leeuwarder Courant. Daarnaast heeft hij dichtbundels en romans op zijn naam staan. Peppelenbos treedt geregeld op als interviewer bij literaire festivals.

KO-College Tour
In het kader van het 150-jarig bestaan van het Kamerlingh Onnes worden er KO-College Tours georganiseerd. Bij deze KO-College Tours brengen bekende oud-leerlingen en gerenommeerde namen uit verschillende sectoren een bezoek aan het Kamerlingh Onnes. Zo heeft de school Bauke Mollema, professor Heertje, Vrouw Holland en Foppe de Haan al mogen ontvangen. Net als bij de echte College Tour kan ook het publiek vragen stellen.

College Tour bijwonen
Het is mogelijk om de KO-College Tour Peter Buwalda en Coen Peppelenbos op 22 maart op het Kamerlingh Onnes bij te wonen. Kaarten voor deze avond zijn gratis en op te halen bij de receptie van het Kamerlingh Onnes (Eikenlaan 286, Groningen). De zaal is open vanaf 19.00 uur. De KO-College Tour begint om 19.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *