Sinterklaasstress treft helft Nederland

Veel gezinnen, ruim achtenveertig procent,  met kinderen tot twaalf jaar leiden aan Sinterklaasklaasstress, blijkt uit onderzoek van Gezondheidsnet.  Sinterklaas bezoekt ook in 2012 samen met zijn pieten Groningen en of dat dan een feest is? Sinterklaas vaart dit jaar op zaterdagmiddag 17 november de stad Groningen met zijn vloot binnen. Daarna volgt een rijtoer door de Groninger binnenstad. Rond kwart over drie die middag zal het gemeentebestuur van Groningen de heilige kindervriend ontvangen op de Grote Markt voor het stadhuis.

Gedichten
Naast de kosten die het feest met zich meebrengt, maken mensen zich vooral druk over de gedichten, cadeaus en het in elkaar klussen van de surprises. Vooral mannen zien op tegen de rijmelarij, blijkt uit het onderzoek. Vrouwen maken zich meer druk over de financiële kant.

Zoetigheid
Bijna een derde baalt van de hoeveelheid zoetigheid die tijdens het feest wordt weggewerkt. Een op de vier Nederlanders ziet op tegen de vele verplichtingen die de decembermand met zich meebrengt. Daar komt nog eens bij dat veel mensen zich in december niet optimaal voelen. Bij meer dan driekwart van de gezinnen is de partner, kinderen of kleinkinderen wel eens ziek of grieperig tijdens de daadwerkelijke viering van Sinterklaas.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.