Stadjers massaal achter opvatting TuinindeStad? – Zo lusten wij het niet Gemeente Groningen

groningen-kostverloren-tuin in de stad-nldoet-15 Vandaag een goed verhaal van Richold Brandsma van het Dagblad van het Noorden. We wisten ervan. Met regelmaat publiceren wij over TuinindeStad, die recentelijk nog prijswinnaar was van een landelijk groenproject.  We lezen dat het einde nabij is voor TuinindeStad op deze mooie locatie aan de Friesestraatweg. Er zijn ontwikkelaars die zich volgens de gemeente zich gemeld hebben om te willen bouwen tussen de spoorlijn naar Delfzijl en Reitdiep. De gemeente Groningen heeft de mond vol over het ontwikkelen van natuurontwikkeling en educatie. Burgerparticipatie en burgerkracht zijn slechts woorden van politici. De wijken Kostverloren, Selwerd, Paddepoel, Vinkhuizen en Tuinwijk zijn allen zeer enthousiast over de activiteiten die Frans Kerver en zijn partner ontplooien en hebben ontplooit en zien een ander locatie niet zitten.
Alles dreigt nu voor niets geweest te zijn en gaat het economisch voor het groen en alles wat hiermee samenhangt. Een niet nadenkende gemeente maakt niet duidelijk wat het de stad Groningen oplevert en gooit alle initiatieven ten grabbel.

Hoe steunen we Frans Kerver en zijn team? Of laten we het domweg gewoon gebeuren?

1 thought on “Stadjers massaal achter opvatting TuinindeStad? – Zo lusten wij het niet Gemeente Groningen

  1. Ik ben erg enthousiast over Tuinindestad. Er zijn al eerder vage plannen geweest voor dit gebied. Het ligt al jaren braak. Laat de gemeente haar claim dat er projectontwikkelaars zijn die precies hier willen gaan bouwen eerst maar eens hard maken. De bouw ligt stil in Nederland. De ontwikkeling van het Suikerunieterrein is voor jaren uitgesteld en nu zou er ineens precies hier gebouwd moeten worden waar wij als wijk willen genieten. Kom op zeg!!

    Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *