Staghouwer winkelcentrum Paddepoel wordt Bakkerij van Esch

  Bakkerij Van Esch in Zevenhuizen neemt drie van de vijf filialen over van Bakkerijen Staghouwer BV in Zuidhorn. Naast Paddepoel gaat het gaat om winkels in Vinkhuizen en  Zuidhorn meldt het DvhN.

De productielocatie in Tolbert en de winkels in Tolbert en Leek blijven in handen van Staghouwer.

Eigenaresse Marjan Staghouwer – echtgenote van Henk Staghouwer die sinds kort gedeputeerde is namens de ChristenUnie – neemt hier de dagelijkse leiding op zich.

In 2011 verkocht Staghouwer zes bakkersbedrijven aan zijn Drachtster collega Appie de Jong. Die kwam na de overname begin dit jaar in de problemen. Het bedrijf dat werk bood aan zestig mensen ging failliet met een schuld van 1,2 miljoen euro. Grootste schuldeiser was Staghouwer die nog een overnamesom van enkele tonnen tegoed had.

In ruil voor Staghouwers claim bij de curator gingen alles zes bakkerswinkels terug naar Staghouwer. Deze week bereikte Marjan Staghouwer overeenstemming met collega Bas van Esch die vanaf maandag de winkel in Zuidhorn gaat bevoorraden. Deze maand volgt de winkel in Vinkhuizen en volgende maand ook de vestiging in Paddepoel. Het filiaal in Hoogkerk dat in handen bleef van de curator, gaat dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *