Studenten onderzoeken leefbaarheid Selwerd-Paddepoel-Vinkhuizen

paddepoelHonderd eerstejaars studenten Sociale Geografie en Planologie van de Rijksuniversiteit Groningen gaan op dinsdag 30 september en donderdag 2 oktober onderzoek doen naar de leefbaarheid van de wijken Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen. Ze zullen zich hierbij vooral richten op ouderen.

De studenten van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen gaan in veertien groepen de wijken in om bewoners te bevragen en eigen observaties te doen. Ze willen vooral weten hoe ouderen de leefbaarheid van hun wijk ervaren. Daarnaast kijken ze naar zowel kansen en bedreigingen voor de toekomstige ontwikkeling van de wijken. Het project is onderdeel van het vak ‘Denken over Geografie en Planologie’. De eerstejaars studenten maken hierin kennis met de geografie als wetenschap en zetten hun eerste stappen in de praktische toepassing van geografische denkwijzen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van het Urban Gro Lab. Het Urban Gro Lab is een samenwerkingsverband tussen de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen en de Gemeente Groningen. Hun doel is om samen met Stadjers en studenten de toekomst van de stad Groningen te onderzoeken. Daarnaast sluit het project inhoudelijk aan bij het onderzoeksprogramma ‘Healthy Ageing’ van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin zoekt men naar antwoorden op de vraag ‘hoe blijven we langer gezond, gelukkig en maatschappelijk actief?’. De woonomgeving is hierbij van uitgesproken belang. De uitkomsten van dit onderzoek zullen dan ook met belangstelling door de Gemeente Groningen worden ontvangen.

Mocht u dus de studenten op 30 september of 2 oktober tegenkomen in uw buurt, dan hopen wij dat u met ze wilt praten. U helpt ze niet alleen met hun eerste geografische onderzoek, maar u helpt ook de gemeente om uw behoeftes, wensen en waardering van uw buurt beter te begrijpen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *