Ton Schroor geeft gastles op Kamerlingh Onnes met verrassing

selwerd-kamerlingh onnes-gastlessen-2Onderwijswethouder Ton Schroor was vanmiddag te gast op het Kamerlingh Onnes ter ere van het 150 jarig bestaan van de school. Namens het college van B&W bood hij de jubilerende school een gedicht aan van stadsdichter Joost Oomen. De stadsdichter zelf was aanwezig om het gedicht voor te dragen. Aansluitend gaf wethouder Schroor een gastles over politiek aan 4 Havo.

In zijn toelichting gaf stadsdichter Joost Oomen aan dat hij het gedicht niet alleen geschreven had voor de schooldirectie, maar zeker ook voor de leerlingen. Zijn performance viel dan ook zeer bij de leerlingen in de smaak. Directeur Jaap-Erik Pijlman nam het ingelijste gedicht in ontvangst van de wethouder en beloofde het een mooi plekje in de school te geven.

selwerd-kamerlingh onnes-gastlessen-1Voor onderwijswethouder Ton Schroor hadden de 4 Havo leerlingen een grote hoeveelheid vragen voorbereid. Dit leverde een boeiende discussie op. Een deel van de leerlingen is bezig met het organiseren van schaduwverkiezingen op het Kamerlingh Onnes op woensdag 19 maart. Wethouder Schroor zegde graag toe om op de dag van de verkiezingen om 10.15 uur de stembus van de leerlingen te komen openen.

Foto’s: Gemeente Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *