Verdachte straatroven Paddepoel en Vinkhuizen aangehouden

politieDe politie heeft in het onderzoek naar de recente straatroven in de wijken Vinkhuizen en Paddepoel een 44-jarige inwoner van Groningen aangehouden. In de woning van de man zijn diverse spullen gevonden die afkomstig zijn van de slachtoffers.

 

In de periode tussen 10 en 20 januari werden in Vinkuizen en Paddepoel in ieder geval zes vrouwen op de fiets van hun tassen beroofd. Dat gebeurde ’s avonds laat waarbij de dader ook op een fiets was. Bij een van de berovingen ging de dader dusdanig hard te werk dat het slachtoffer van haar fiets viel en beenletsel op liep.

Telefoon leidt naar verdachte

Mede dankzij de inzet van technische middelen wist de politie deze week een gestolen telefoon van een van de beroofde vrouwen te lokaliseren. Deze bleek in het bezit te zijn van een Groninger die de mobiel naar zijn zeggen van een 44-jarige stadgenoot had gekocht. De 44-jarige werd gearresteerd. Bij een huiszoeking in zijn woning kwamen diverse spullen van de gedupeerde vrouwen tevoorschijn.

Mogelijk meer slachtoffers

Het is niet uitgesloten dat meer vrouwen onlangs slachtoffer zijn geweest van een beroving dan de zes die aangifte hebben gedaan. De politie vraagt andere slachtoffers dan ook om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 (Roof Coördinatie Team Groningen).

Onderzoek wordt voortgezet

De verdachte ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de berovingen. Het onderzoek van de politie gaat nog volop door. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *