Vier Stadjers aangehouden voor negen woninginbraken

politieDe politie denkt met de aanhouding van vier Stadjers negen woninginbraken in de stad te hebben opgelost. Een deel van de buit werd teruggevonden en ging retour richting de eigenaren. Een ander deel bleek inmiddels te zijn verkocht door de verdachten. Volgens hen om zo in het dagelijks levensonderhoud te kunnen voorzien. Van de vier verdachten zitten er nog twee vast.

Het woninginbrakenteam van de politie in Groningen kwam in een onderzoek naar buitgemaakte mobiele telefoons bij een inbraak twee Stadjers van 21 en 23 jaar op het spoor. Nader onderzoek volgde en uiteindelijk ontstond het sterke vermoeden dat de twee meerdere woninginbraken in de stad hadden gepleegd. Het duo werd na toestemming van de officier van justitie eind oktober aangehouden. Beide verdachten werden uitgebreid gehoord. De twee bleken echter niet alleen te hebben geopereerd.
Twee minderjarige meisjes
Bij acht van de negen inbraken was ook een 17-jarige meisje betrokken. Ze werd afgelopen week aangehouden. Ook een leeftijdsgenote werd deze week aangehouden. Ze was betrokken bij twee van de negen inbraken. Tegen beide 17-jarige meisjes werd na verhoor proces-verbaal opgemaakt. Ze mochten vervolgens het politiebureau verlaten. Ze zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De twee mannen van 21 en 23 jaar zitten nog steeds vast. De rechter-commissaris besloot hen voor 90 dagen in bewaring te stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.