Wandeling voor liefde en respect in Groningen

liefde (1 van 1)De Partij voor de Dieren afdeling Groningen, willen met een wandeling door de binnenstad van Groningen reageren op het nieuws dat er afgelopen week in onze stad vrouwen zijn mishandeld, kennelijk om hun geaardheid. Met deze wandeling wil de Partij ons oproepen tot een verdraagzame samenleving waarbinnen mensen veilig zichzelf kunnen zijn. We zullen op zondag 17 april om 11 uur van de Grote Markt via de Oosterstraat (waar de mishandeling plaatsvond) een route wandelen door de binnenstad van ongeveer 30-45 minuten.

Op de Grote Markt zal een knuffelmoment plaatsvinden en daarmee eindigt de wandeling. Ankie Voerman, Statenlid Partij voor de Dieren, voelt zich als homoseksuele vrouw zeer betrokken bij de vrouwen die zijn mishandeld, en zal kort het woord voeren op de Grote Markt. De partij  zullen anderen oproepen om ook kort het woord te voeren.

Een citaat van Janet Wieldraaijer, een vriendin van de aangevallen vrouwen, die het vreselijke bericht op Facebook plaatste, staat tijdens de wandeling centraal: “Laten we samen strijden voor een stad, een land, een wereld waarin iedereen anders is, maar wel gelijk aan elkaar. Laten we ervoor zorgen dat mensen niet langer gediscrimineerd worden op basis van hun geaardheid, afkomst, huidskleur, geloof of wat dan ook. Help ons, door diversiteit te prijzen. ” De Partij voor de Dieren nodigen iedereen uit om mee te wandelen. Want dit willen we niet, dit accepteren we niet. Niet in onze stad, niet in onze provincie, niet in ons land… Nergens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *