Weer klachten over Woldring Verhuur aan de Friesestraatweg

55 klachten over Woldring Verhuur BV ingediend bij Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag

ROOD, jong in de SP, heeft samen met huurders van de Woldringlocatie aan de Friesestraatweg in Groningenb, 55 klachten bij het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag (MOV) ingediend. Hierdoor komen de klachten bij de gemeente terecht, die verhuurders straffen kan opleggen zoals officiële waarschuwingen, boetes en zelfs het afnemen van een verhuurvergunning. De klachten gingen vooral over hoge huurprijzen, intimidatie, slecht onderhoud, en communicatieproblemen. De bewoners hopen hiermee Woldring Verhuur BV te dwingen tot het maken van verbeteringen.

Ken Hesselink van ROOD Groningen zegt: “Hoe Woldring Verhuur omgaat met hun huurders is onacceptabel. We hopen dat de gemeente de problemen van huurders bij Woldring serieus oppakt. Zeker als er geen verbetering komt in de woonsituatie. De klachten moeten verholpen worden en huurders moeten meer zeggenschap krijgen.”

Eerder dit jaar boden ROOD Groningen samen met huurders een zwartboek bij Woldring Verhuur BV aan. Hierin waren de klachten voor het eerst verzameld. De bewoners hebben veel klachten en zeggen niet goed te kunnen communiceren met Woldring, bovendien wordt er vaak niet of pas heel laat iets gedaan aan onderhoudsklachten. Zo zegt een huurder in het zwartboek: “Je moet hen binnen zeven dagen betalen maar het verhelpen van onderhoudsklachten duurt vaak maanden.” Huurders en ROOD Groningen hebben al aangegeven door te gaan met acties totdat alle problemen opgelost zijn.

Acties tegen Woldring begonnen al in het voorjaar van 2020 toen maar liefst 145 huurders een petitie tekende tegen huurverhoging. Ook loopt er een rechtszaak over niet legale verhuurkosten van 180 euro per huurder die door Woldring in rekening worden gebracht bij huurders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *