Weg met zwerfafval – adopteer een adoptiebak

milieu-afvalbak rood-1Zo maar in de bosjes langs fiets- en voetpaden door de wijk ligt veel zwerfafval. Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen van de woonomgeving de schillen en de dozen. De mannen van de plantsoendienst weten erover mee te praten. Inmiddels zien we ze steeds meer in de wijk; rode prullenbakken. Afvalbakken die bewoners in Selwerd en Paddepoel beheren en leegmaken. De gemeente Groningen wil graag weten of méér bewoneres in Selwerd en Paddepoel zo’n rode prullenbak willen adopteren waardoor de openbare ruimte in de buurt schoner gaan worden.

Wilt u contactpersoon worden voor de gemeente? Dan krijgt u een extra (gratis) grijze afvalcontainer (kliko) bij u thuis afgeleverd. Hierin kunt u het afval van de adoptiebak gooien. Ook krijgt u ander materiaal dat u kunt gebruiken bij het opruimen van zwerfvuil bij u in de buurt.

Voelt u er voor een adoptiebak te adopteren? Dan kunt u het beste bellen met de gemeente (14 050) of mailen naar info@groningen.nl t.a.v. Hans Hopma.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *