Werewolf Resilience oefening Marnehuizen

In het grootste oefendorp van Europa, Marnehuizen, in het Lauwersmeergebied, wordt van 23 november tot en met 11 december de oefening Werewolf Resilience gehouden. Marnewaard is één van de dropzones voor de twee Hercules C0130’s. 

Een gezamenlijke oefening van het 336 squadron met het Korps Commandotroepen, 11 Luchtmobiele Brigade en Bijzondere Bijstandseenheden van de Koninklijke Marine. In de middag deed de Aero L-39ZO Albatros van Skyline Aviation mee aan de oefening.

Om de oefening veilig te laten verlopen is het noodzakelijk dat het luchtruim in de betrokken oefengebieden tijdelijk wordt beperkt voor vluchten niet betrokken bij de oefening. Om dat mogelijk te maken zijn de tijdelijke gebieden met beperkingen Deelen, Twente en Marnewaard ingesteld.

Tekst gaat door onder de galery:

Marnehuizen:

Marnehuizen is een militair oefendorp in het Nederlandse militair oefenterrein Marnewaard en behoort bij de Willem Lodewijk van Nassaukazerne. Marnehuizen is het grootste oefendorp van Europa. Het dorp is gebouwd als bezuiniging om ervoor te zorgen dat Nederlandse militairen niet langer naar Duitsland of Engeland hoeven om te trainen. Het dorp maakt realistische training in stadsoorlog mogelijk en de militaire naam is dan ook ‘Urban Training Centre’. Het oefendorp wordt ook door de brandweer, politie, Mobiele Eenheid en door buitenlandse strijdkrachten en anti-terreureenheden (zoals de DSI en de FBI) gehuurd voor oefeningen, al dan niet in samenwerking met de Nederlandse defensie.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *