Wijkpark de Groene Long in Beijum officieel geopend

opening-wijkpark-de-groene-long-1357Afgelopen zaterdag 8 oktober opende wethouder Mattias Gijsbertsen officieel het wijkpark de Groene Long in de Groninger wijk Beijum. Het wijkpark is het resultaat van jarenlange samenwerking tussen bewoners en de gemeente.

De Groene Long is het wijkpark in het hart van Beijum. Een klankbordgroep van wijkbewoners heeft in 2010 al het initiatief genomen om het wijkpark rigoureus te verbeteren. In drie fasen zijn verbeteringen aangebracht zoals onder meer het herstellen van fiets- en voetpaden, het aanleggen van een kikkerpoel, meer water en licht, verbeteren van de sociale veiligheid en het zorgen voor ecologische en duurzame plantengroei.

De klankbordgroep is zeer tevreden met het resultaat en de constructieve samenwerking met de gemeente. Het park is voor en door de wijkbewoners met veel enthousiasme heringericht. Er is zelfs rekening gehouden met de toegankelijkheid voor de toekomstige bewoners van het nieuw te bouwen zorgcentrum Innersdijk.

Verder is een natuurinformatietafel in gebruik genomen en werd er een wandeling door het park verzorgd door Kees van Bohemen en Klaas Nierop de stadsecoloog.

 

Foto’s: Hein Folkers

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.